|

Campbell'a aldığı pırlanta başına iş açtı

Liberya'nın eski devlet başkanı Charles Taylor, Naomi Campbell'a pırlanta hediye etmekle suçlanıyor

Aa
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:22 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Campbell'a aldığı pırlanta başına iş açtı
Campbell'a aldığı pırlanta başına iş açtı

Liberya'nın eski devlet başkanı Charles Taylor, Britanyalı manken Naomi Campbell'a pırlanta hediye etmekle suçlandı.

Hollanda'nın Lahey kentinde Sierra Leone için kurulan özel mahkemenin savcısı Brenda Hollis, Taylor'ı, 1997'de Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Nelson Mandela tarafından düzenlenen bir akşam yemeğinden sonra ünlü mankenin odasına irice bir pırlanta göndertmekle suçladı ve 'Yemekten sonra, Güney Afrika'dan getirdiklerinizden irice bir pırlantayı vermek üzere adamlarınızdan birini Naomi Campbell'in odasına gönderdiniz' dedi.

Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen Charles Taylor'ın 'bu tamamen gerçek dışı' diye bağırmasına rağmen suçlamalara devam eden savcı, 'Niami Campbell'a gönderdiğiniz bu pırlanta Sierra Leone cuntasından aldığınız pırlantalardan biriydi öyle değil mi?' diye konuştu.

Taylor ise bu kez 'Tamamen saçma' yanıtını verdi.

İddia makamına göre, Charles Taylor, Eylül 1997'de Sierra Leoneli direnişçilerden aldığı pırlantaları silahla değiş tokuş etmek ya da satmak için Güney Afrika'ya gitti.

Mandela'nın düzenlediği yemekte Mia Farrow ve Quincy Jones gibi ünlü isimlerin de bulunduğu ve Naomi Campbell'ın kendisine hediye edilen pırlantadan Mia Farrow'a söz ettiği belirtiliyor.

Charles Taylor, komşu ülke Sierra Leone'deki Birleşik Devrimci Cephesi (RUF) isyancılarını, pırlanta karşılığında silah ve mühimmat temin ederek el altından yönetmekle suçlanıyor.


14 yıl önce