|

Çeçenler taarruza geçti

z
00:00 - 15/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:49 - 30/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Çeçenler taarruza geçti
Çeçenler taarruza geçti

Çeçenistan'ın Vedeno bölgesinde Rus ordusuyla Çeçen birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus birliklerine baskınlar düzenleyen mücahitler toplam 200 Rus askerinin öldüğünü açıkladı. Mücahitler Vedeno bölgesinde önemli mevzileri ele geçirdiklerini ifade ettiler.

Çeçen Komutanlığı, Vedeno'da yaşanan yoğun çatışmalardan dolayı mücahitlere takviye birlikler gönderildiğini açıkladı. Vedeno bölgesindeki ilk Rus askeri üssüne düzenlenen saldırıda, 100'ün üzerinde Rus askerinin öldüğü açıklandı. Tsa-Vedeno'da da yaşanan ağır çatışmalarda da, 50'nin üzerinde Rus askerinin öldüğü belirtildi. Sentoroy dağlık bölgesinde ve Belgatoy köyünün civarında ağır çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Çeçenler, Rus Hava Kuvvetleri'nin son birkaç gündür Vedeno bölgesinin yoğun şekilde bombardıma tâbi tuttuğunu bildirdiler. Bir Rus savaş uçağının Sa-Vedeno köyüne giden yolun üzerinde içinde ikisi ihtiyar kadın, biri çocuk 5 kişinin bulunduğu eski bir "Ciguli" marka arabaya saldırdığı ve arabadaki 5 kişinin de öldüğü açıklandı. Canni-Vedeno, Mahketi, Hac-aul, Hidi-Hutor ve Uşkaloy yerleşim birimlerinde yaşanan çatışmalarda ise 18 Rus askerinin öldürüldüğü belirtildi.


23 yıl önce