|

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Bakü'de cuma namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Azerbaycan'da cuma namazında "Ümmet bilinci" konusunda hutbe verdi. Hutbede Kudüs konusuna da değinen Erbaş, "Bizler yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ve Resulullah Efendimizin rehberliğinde ümmet bilincini pekiştirmezsek, Kudüs gibi nice kutsalımız, değerlerimiz, onur ve haysiyetimiz hedef alınacaktır" dedi.

Yeni Şafak
14:28 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:38 - 22/12/2017 Cuma
AA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Azerbaycan'da hutbeye çıktı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Azerbaycan'da hutbeye çıktı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de cuma namazı kıldırdı ve hutbe irad etti.

Erbaş, aralarında Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ve konferans katılımcısı dini yetkililerin de yer aldığı cemaate hutbe okudu.

  • "Ümmet bilinci" konulu hutbesinde Erbaş, ümmetin karşı karşıya bulunduğu tüm olumsuzlukların altında ilim, hikmet, marifet ve gayretten uzaklaşma ile kardeşlik bilincinin kaybedilmesinin yattığını belirtti.

Müslümanların değerlerine sıkıca sarılmadığı takdirde İslam coğrafyası ve insanlığın türlü sıkıntılar yaşamaya devam edeceğine dikkati çeken Erbaş, hutbede şunları kaydetti:

Erbaş, hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. Temasları kapsamında Bakü Devlet Üniversitesine bağlı olan ve Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla faaliyet gösteren İlahiyat Fakültesini de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.



#Bakü
#Ali Erbaş
#Azerbaycan
6 yıl önce