|

Doğu Türkistanlı alime 9 yıl hapis

Çin yönetimi, Doğu Türkistan’daki baskılarına bir yenisini daha ekledi. Müslüman Türklere yönelik şiddet konusunda rejimle işbirliği yapmayı reddeden Uygur alim Kamber Damollam 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/04/2015 Pazar
Güncelleme: 21:39 - 4/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara baskıları devam ediyor. Son olarak, bölgede saygı duyulan isimlerden Uygur alim Kamber Damollam, Çin'le işbirliği yapmadığı için dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Damollam'la birlikte yargılanan 16 tutukluya da çeşitli hapis cezaları verildi. Çin 21 Mart'ta Kamber Damollam ve beraberindekileri “Dini Aşırılığa Karşı Koyma Hizmetine Katılmayı Reddederek Tepki Göstermek” gerekçesiyle yargıladı.



MÜNEVVER ULEMA


Yargılama sonucunda Damollam'a 9 yıl, diğer tutuklulara ise değişik yıllardaki hapis cezaları verildi. Kamber Damollam 1960 yılında Hoten'in Hanırık kentinde doğdu. Herkesçe anlaşılabilen güçlü hitabeti ile kısa zamanda Hoten ve civarında özellikle genç neslin sevgi ve güvenini kazandı. Bölge'de “Münevver ve Yenilikçi Ulema” olarak ün kazandı. Damollam Hoten ve bölgede mevcut dini ulemanın en önde geleni olarak biliniyor.


#Doğu Türkistan
#Çin
#Kamber Damollam
9 yıl önce