|

Dünyanın en genç adasında yaşam belirtisi

Bilim insanları, dünyanın en genç adasında yaşam belirtisi bulduklarını açıkladı. Güney Pasifik’te 4 yıl önce oluşan adanın kuşlara ve çiçeklere ev sahipliği yapmaya başladığı belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 04:14 - 10/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda, 2 kilometre genişliğindeki yeni adanın ortasında bir krater gölü bulunuyor.
Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda, 2 kilometre genişliğindeki yeni adanın ortasında bir krater gölü bulunuyor.

Güney Pasifik’teki 176 adalı Polinezya ülkesi Tonga açıklarında 2015 yılında patlayan su altı volkanının oluşturduğu dünyanın en yeni adasında yaşam belirtileri görüldü. Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, başkent Nuku’alofa’nın yaklaşık 70 kilometre kuzeybatısındaki Hunga Tonga ile Hunga Ha’apai adaları arasında 4 yıl önce oluşan adaya bir grup bilim insanı ziyaret gerçekleştirdi.


FARKLI KUŞ TÜRLERİ

Tonga Topraklar Bakanlığı Sekreter Yardımcısı Taaniela Kula, adada kuş türlerine ve çiçeklere rastladıklarını belirtti. Bitki örtüsü hakkında çevre adalarda yaşayan kuşların dışkısından geldiği ya da adanın kendi yapısında yetiştiği yönünde iki görüşün bulunduğunu söyleyen Kula, “Çünkü ada farklı türden kuşlarla dolu. Bölgede yuva yapıyor ve volkanın etrafındaki vadilerde yaşıyorlar” dedi.

  • İsim aranıyor
    Birleştirdiği adaların ismiyle anılan adaya isim vermek istediklerini belirten Kula, verilecek ismin belirlenmesi maksadıyla Krala ve Kabineye başvurabileceklerini kaydetti.

#Güney Pasifik
#Ada
#Kuş
#Çiçek
#Yaşam
5 yıl önce
default-profile-img