|

Economist'te dikkati çeken 'Hatay' çıkışı

Türkiye'nin güneyinde güvenliğini sağlama çabaları İngiliz Economist dergisinde yayınlanan bir makalede değerlendirildi. Makalede tepkiye yol açan ifadelere yer verildi: "Türkiye, 1930'larda Hatay'ı Suriye'den ayırdı, şimdi sıra İdlib'de" Ancak Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında güvenliği sağladığı bölgelere sivilleri yerleştirmiş ve dünyaya örnek olmuştu.

Yeni Şafak
14:40 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:58 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İngiliz Economist dergisinde yayınlanan bir makalede 'Hatay'ın 1930'larda Türkler tarafından Suriye'den ayrıldığı' ifadelerine yer verildi.
İngiliz Economist dergisinde yayınlanan bir makalede 'Hatay'ın 1930'larda Türkler tarafından Suriye'den ayrıldığı' ifadelerine yer verildi.

Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında Zeytin Dalı operasyonu ile güneyindeki terör hedeflerini bertaraf etmek için harekete geçen Türkiye, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Batı medyasının kimi zaman 'işgal' olarak nitelediği bu harekatlarda Türkiye bölgede güvenliği sağlamasının ardından yerleştirdiği sivillerin gözetimini sağlıyor. Öyle ki, en son tansiyonun yükseldiği İdlib'de binlerce sivil, Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile terörden arındırdığı bölgelere sığınmıştı.


Küstah sözler: Hatay Suriye'nindi

Özellikle 17 Eylül'de gerçekleştirilen Soçi zirvesinden sonra elde edilen diplomatik başarıyı değerlendiren The Economist, yayınlanan makalede skandal ifadelere yer verdi. 1930'da Hatay'ın Türkiye tarafından Suriye'den ayrıldığı yazılan dergide, özellikle İdlib için yine aynı sonun beklendiği yazıldı.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Esed rejimi, Türkiye'nin 1930'larda Hatay'ı Suriye’den ayırması gibi, şimdi de İdlib tarafında askeri varlığını artırmasından korkuyor"

#İdlib
#Suriye
#Hatay
#Economist
5 yıl önce
default-profile-img