|

El Kaide'den bireysel saldırı çağrısı

Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo saldırısını üstlenen Yemen el Kaidesi yeni bir video daha yayımladı Videoda konuşan el-Kaide sözcüsü Nasır bin Ali el Ansi, Müslümanları Batı'yı yeni saldırılarla tehdit etti.

Yeni Şafak
14:07 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:12 - 21/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Yemen'deki, "Arap Yarımadası el Kaide birimi" (AQAP) adlı örgütün bir yetkilisi, Batı devletlerini, yeni saldırılarla tehdit etti.  Örgüt iki hafta önce Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen İslamcı saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.


SITE Monitoring adlı izleme grubunun verdiği bilgiye göre Yemen el Kaidesi'nin medya grubuyla konuşan Nasır bin Ali el Ansi
, AQAP'ın Yemen dışında Batılı hedefleri vurmak için çalıştığını söyledi.ABD, bu grubu el Kaide'nin en aktif birimi olarak değerlendiriyor.

AQAP, Paris'te Charlie Hebdo adlı mizah dergisine yapılan ve 17 kişinin öldüğü baskının sorumluluğunu üstlenmişti. Saldırganlardan ikisinin 2011 yılında Yemen'de bulunduğu biliniyor.


Batılı ülkeler, başkent Sanaa'da Huti milislerinin dün cumhurbaşkanlığı muhafızlarıyla çarpıştığı Yemen'de süren karmaşanın AQAP örgütünün ülke dışında saldırılar hazırlaması için elini rahatlatacağından korkuyorlar.


 
#aqap
#yemen
#el kaide
#Nasır bin Ali el Ansi
9 yıl önce