|

Engelli merkezine bıçaklı saldırı: 19 ölü

Japonya'nın Sagamihara kentinde engellilere bakım hizmeti verilen bir tesiste düzenlenen bıçaklı saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin bakımevinin eski bir çalışanı olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
02:12 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 14:45 - 26/07/2016 Salı
AA

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun güneybatısındaki Sagamihara kentinde, bıçaklı saldırı sonucu 19 kişi hayatını kaybetti.



Kyodo ajansı, engelli kişilere bakım hizmeti verilen bir tesiste düzenlenen ve en az 19 kişinin ölümüne neden olan saldırıda, çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.



Saldırgan eski çalışan


Bakım evinin eski çalışanlarından 26 yaşındaki Satoshi Uematsu, bakım evinin penceresini kırarak içeri girdi ardından da bakım evinde kalanlara bıçakla saldırmaya başladı. 19 kişiyi öldüren ve 20'si ağır olmak üzere 25 kişiyi de yaralayan Uematsu daha sonra en yakın polis merkezine giderek, saldırıyı itiraf etti.



Saldırganın teslim olduğu sırada elinde mutfak bıçağı ve kanlı farklı bıçaklar da bulunduğu öğrenildi.



Polis tarafından tutuklanan Uematsu'nun "dünyadaki bütün engellileri yok etmek için” bu saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi. Saldırganın bakım evinden kovulduktan sonra bakım evinde bulunanlara kin durmuş olabileceği belirtildi. Saldırı sırasında bakım evinde 150 kişinin bulunduğu kaydedilirken, 8 çalışanın da görev başında olduğunu aktarıldı. Hayatını kaybedenlerin 19 ila 70 yaşlarında olduğu öğrenildi.









#Sagamihara
8 yıl önce