|

Barzani'den ABD'ye teşekkür

IKBY Başkanı Barzani, Erbil'deki resmi konutunda ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ve senatörlerle görüştü. "Aşırılık yanlısı güçlerin devamlı olarak hareket halinde olduğu bir coğrafyadayız" ifadelerini kullanan Barzani, Peşmergeye verdiği destekten dolayı ABD'ye teşekkür etti.

Yeni Şafak
16:44 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 13:47 - 28/06/2015 Pazar
AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ve senatörlerle bir araya geldi.


IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Erbil'in Selahaddin ilçesindeki resmi konutunda ABD'den gelen heyeti kabul etti.



Açıklamada toplantıdaki sözlerine yer verilen Barzani, Peşmerge güçlerine yönelik yardımlarından dolayı ABD yönetimine teşekkür ederek, "Kürdistan bölgesinin kendisini savunmak için silaha ihtiyacı var. Çünkü sürekli terör tehdidinin olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Aşırılık yanlısı güçlerin devamlı olarak hareket halinde olduğu bir coğrafyadayız" ifadelerini kullandı.



Musul'daki duruma da değinen Barzani, "Musul'da farklı etnik ve dini kökene mensup halklar yaşıyor. DAEŞ'in oradan çıkarılmasından sonra bütün unsurların birlikte yaşayabileceği bir formül bulunmalıdır. Şehir halkı, kendi geleceğine karar verebilmeli ve gönül rahatlığıyla topraklarında yaşamaya devam edebilmelidir. Musul'daki etnik ve dini gruplar çok acı tecrübelerden geçti. Gelecekleri garanti altına alınmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.



Açıklamaya göre konuk heyet ise görüşmede, "Kürt bölgesindeki gelişme ve birlikte yaşama kültüründen övgüyle söz ederek, Barzani'nin bu ilerlemede büyük bir rol oynadığına" vurgu yaptı. Peşmerge güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'e karşı elde ettiği başarıların kendileri için önemli olduğunu dile getiren senatörler, ayrıca sığınmacılara yapılan yardımlardan dolayı Kürt yönetimine teşekkür etti.

#Irak
#IKBY
#Erbil
#ABD
#Mesut Barzani
9 yıl önce