|

Ermenistan seçimleri mahkemeye taşındı

Ermenistan'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından seçimden mağlubiyetle ayrılan adaylardan Gukasyan, seçimin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Aa
00:00 - 5/03/2013 Salı
Güncelleme: 13:25 - 5/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Ermenistan seçimleri mahkemeye taşındı
Ermenistan seçimleri mahkemeye taşındı

Ermenistan'da 18 Şubat'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 1'in altında oy alan siyaset bilimci ve radyo işletmecisi Andrias Gukasyan, seçime hile karıştırıldığı ve bu yüzden iptal edilmesi gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etti.

Gukasyan'ın başvurusunda, seçimin göstermelik olduğu, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, devlet olanaklarının da yardımıyla seçimlere hile karıştırdığı, Merkez Seçim Kurulu'nun gerçek rakamları çarpıttığı belirtildi.

Gukasyan, seçimin adil olmadığını öne sürerek 21 Ocak'ta açlık grevine başlamış, grevini seçim günü olan 18 Şubat'a kadar sürdürmüştü.

Gukasyan'ın başvurusu, seçimlerin iptali için yapılan ikinci başvuru oldu. Daha önce, seçimde ikinci olan Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan da benzer gerekçeyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Seçimde 539 bin 693 oy alarak yüzde 36,7 oyla Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın ardından ikinci olan Hovhannisyan ve taraftarları, seçimde en fazla oyu aslında kendilerinin aldığını ve Sarkisyan'ın hile yaptığını iddia ediyor.

11 yıl önce