|

Esed varil bombasıyla saldırdı: 15 ölü

Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin Kuneytra kentine bağlı Nebi'l-Sahr bölgesinde bir yerleşim yerine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

Aa
00:00 - 21/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:09 - 21/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Esed varil bombasıyla saldırdı: 15 ölü
Esed varil bombasıyla saldırdı: 15 ölü

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya bağlı helikopterin İsrail sınırındaki Kuneytra'da Nebi'l-Sahr bölgesindeki bir yerleşim yerine "varil bombasıyla" saldırı düzenlediği, olayda 15 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırıda çok sayıda evin yıkıldığı ve evlerin enkazında arama kurtarma ekiplerinin ölü ve yaralıları çıkarmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, enkaz altında hala insanların olduğu ve bazı yaralıların durumunun ciddi olması nedeniyle ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiği kaydedildi.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejime ait helikopterlerin Halep'in Beyanun ve Beni Zeyd bölgelerine "varil bombalarıyla" düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğunu bildirdi. Rejime bağlı güçlerin Humus kentinin Rasten ilçesine de roketlerle saldırı düzenlediği ve saldırılarda yaralananlar olduğu belirtildi.

10 yıl önce