|

Esed'in annesi de Suriye'ti terk etti

Beşşar Esed'in annesi Anisa Makhluf'un, Suriye'yi terk ederek Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan kızı Büşra Esed'in yanına gittiği iddia edildi. Böylece Esed ailesinden sadece Beşşar Esed ve erkek kardeşi Mahir ülkede kaldı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 20/01/2013 Pazar
Güncelleme: 17:36 - 20/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Esed'in annesi de Suriye'ti terk etti
Esed'in annesi de Suriye'ti terk etti

Yakın çevresinde pek çok kişinin terk ettiği Beşşar Esed'e bir darbe de öz annesinden geldi. France 24'ün haberine göre, Beşşar Esed'in annesi Anisa Makhluf, Suriye'yi terk ederek Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan kızı Büşra Esed'in yanına gitti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Suriyelilere dayandırılan habere göre, Anisa Makhluf, 10 gün önce Dubai'ye geldi. Kocası Kurmay Başkan yardımcısı Asıf Şevket, 18 Temmuz'da Şam'daki Ulusal Güvenlik binasına yapılan saldırıda ölmesinin ardından Büşra Esed'in beş çocuğu ile birlikte Dubai'ye yerleştiği ileri sürülmüştü. Temmuz ayındaki saldırıda Asıf Şevket'in yanı sıra üst düzey iki askeri yetkili de ölmüştü.

"Ailesin bile desteklemiyor"

Muhalif internet sitesi all4syria.com'un genel yayın müdürü Ayman Abdel Nour bu son gelişmeyi, "Makhluf'un Suriye'yi terketmesi Esed'in ailesinden bile gördüğü desteği kaybetmesi anlamına geliyor" şeklinde yorumladı.

Anisa Makhluf'un da ayrılmasından sonra Beşşar Esad'ın ailesinde sadece ünlü Dördüncü Tugay'ın komutanı olan kardeşi Mahir Esed Suriye'de kaldı. Beşşar Esed'in diğer erkek kardeşleri, Bassel ve Mecd önceki yıllarda ölmüştü.


Esed rejimine yakın pek çok zengin Suriyeli, geçtiğimiz aylarda ülkeden kaçarak Dubai'ye yerleşmişti.


11 yıl önce