|

Eski ırkçıdan İslami parti

Hollanda'da İslam düşmanı ırkçı lider Geert Wilders'ten ayrılıp Müslüman olan Arnoud Van Doorn İslami parti kuruyor.

.
00:00 - 11/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:29 - 10/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Eski ırkçıdan İslami parti
Eski ırkçıdan İslami parti

Hollanda'da aşırı sağcı ve İslam düşmanı olarak tanınan politikacı Geert Wilders'ın parti arkadaşı Arnoud Van Doorn Müslüman olmasının ardından, şimdi de İslami değerleri gözeten bir parti kuracağını açıkladı. Irkçı Gert Wilders'in PVV'den (Özgürlükler Partisi) Lahey'de belediye meclisine giren fakat daha sonra Wilders ile anlaşa mayarak 2011 yılından partiden ayrılan Arnoud van Doorn ihtida etmişti. Arnoud Van Doorn, amacının İslami değerlere uygun bir parti kuracağını açıkladı ve 'Hiçbir ayrım yapmadan herkese açığız.' dedi.

TWİTTER'DA İLAN ETTİ

Hollanda'da yapılacak ilk genel seçimlere katılmayı hedefleyen Arnoud van Doorn, ülkede bir milyonu aşkın Müslüman bulunduğunu, artık Temsilciler Meclisi'nde (Tweedekamer) bulunmaları gerektiğini kaydetti. Doorn, İslam dinini seçtiğini Twitter üzerinden duyururken, 'hayata yeni bir başlangıç yaptığını' söyleyerek, Twitter'dan kelime-i şahadet getirmişti.

'DERSİMİ ALDIM'

Hollanda televizyonlarına Müslüman olduktan sonra verdiği mülakatta Van Doorn, 'Hayatımda herkes gibi ben de hatalar yaptım. Bu hatalardan çok şey öğrendim. İslam'a geçişimle sonunda yolumu bulduğumu hissediyorum. Bazı devlet kurumları da dahil direnişle karşılaşacağımı tahmin ediyorum. Allah'ın beni bu zor anlarda bana yol göstereceğine inancım tam' demişti.


11 yıl önce