|

Evsiz kalan Filistinlilere yardım

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın İsrail'in Gazze'ye saldırılarında evleri yıkılan Filistinli ailelere aylık nakdi yardım dağıtacağı bildirildi.

Aa
00:00 - 11/09/2014 الخميس
Güncelleme: 17:33 - 11/09/2014 الخميس
Yeni Şafak
Evsiz kalan Filistinlilere yardım
Evsiz kalan Filistinlilere yardım

UNRWA'nın Gazze Direktörü Robert Turner, Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Direktörü Frode Mauring, Gazze'de ortak basın açıklaması yaptı.

İsrail'in saldırılarında evleri yıkılan ya da zarar gören Filistinli ailelere kişi sayısına göre aylık 200-250 dolar bağış dağıtılacağını belirten Turner, "Saldırılarda 60 bin ev zarar gördü, bunlardan 20 bini kullanılamaz halde. Evlerini kaybeden ailelere, kış gelmeden kalacak yer bulunması için maddi desteğe ihtiyaç var" dedi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine, evleri yıkılanlara yardım etmek için UNRWA ve UNDP ile koordinasyon içinde hasar tespiti yapacak bir komisyon oluşturulduğunu belirtti.

UNDP Direktörü Mauring de uluslararası toplumdan, saldırılarda zarar görenler için maddi destekte bulunmasını talep ederek, "Gazze''deki ambargo kalkmalı ve imar için gerekli malzemenin girişine izin verilmeli'' diye konuştu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.

٪d سنوات قبل