|

Ezberi bozdu

ABD''nin California Üniversitesi''nde başörtülü Sadia Saifuddin okul yönetim kuruluna öğrenci temsilcisi olarak seçildi.

.
00:00 - 19/07/2013 Cuma
Güncelleme: 23:41 - 18/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Ezberi bozdu
Ezberi bozdu

ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Berkeley'deki California Üniversitesi'nde başörtülü bir öğrenci, okul yönetim kuruluna öğrenci temsilcisi olarak görevlendirildi. 26 kişilik yönetim kuruluna seçilen ilk Müslüman öğrenci olan Sadia Saifuddin, 2014 itibariyle bir yıl boyunca temsilcilik görevini yürütecek. 21 yaşındaki Sadia Saifuddin'in yönetim kuruluna kabul edilmesi kararına Yahudi öğrenci gruplarından tepki gecikmedi. Simon Wiesenthal Center'ın başını çektiği Yahudi gruplar, Saifuddin'in Filistin halkına destek veren çalışmalarını gerekçe göstererek böylesi bir kararın, İsrail ordusuyla bağlantılı iş yapan şirketlerin üniversiteye yardımlarının kesilmesine yol açacağını savundu. Yönetim kurulundan 25 kişinin onayıyla seçilen Sadia Saifuddin ise, 'Bu görev için çok heyecanlı' olduğunu söyledi. Okul arkadaşları da genç kızın tüm dinden öğrencilerle yakından ilgilendiğini söyledi. Kendisinin de Yahudi olmasına rağmen Sadia için olumlu oy kullandığını belirten yönetim kurulu üyelerinden Bonnie Reiss, 'Ülkesini seven başarılı bu genç kadının görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum' dedi.

Yahudi lobisi çıldırdı

California Üniversitesi'nde ilk kez Müslüman bir öğrenci, okulun yönetim kuruluna girme hakkı kazandı. 26 kişilik kurulda 25 'evet' alan Sadia Saifuddin adlı genç kız alkışlarla karşılanırken, Yahudi öğrenci grupları, 'İsrail ordusu ile yakın işbirliği içindeki firmalar okulun fonunu keser' diyerek karara karşı çıktı.


11 yıl önce