|

Filipinlerde basın özgürlüğü endişesi

Filipinlerdeki basın örgütleri, sanal suçları hedef alan yeni yasanın basın özgürlüğünü kısıtlamak amacıyla kullanılabileceğinden endişe ediyor. 

Aa
00:00 - 18/09/2012 Salı
Güncelleme: 16:38 - 18/09/2012 Salı
Yeni Şafak
Filipinlerde basın özgürlüğü endişesi
Filipinlerde basın özgürlüğü endişesi

Medya Özgürlüğü ve Sorumluluğu Merkezi ile Filipinler Ulusal Gazeteciler Birliği ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, Devlet Başkanı III. Benigno Aquino tarafından imzalanan yasa çerçevesinde "iftiralı yayın"ların da sanal suç kapsamına alınmasını eleştirdi.

Yasanın haberleşme özgürlüğüyle ilgili diğer çalışmaların ertelendiği bir dönemde gündeme gelmesine de tepki gösteren gazetecilik örgütleri, yeni yasanın yalnızca basın için değil, internete erişimi olan halk için de tehdit oluşturacağını düşünüyor.

Senatör Edgardo Angara, hazırlanmasına katkıda bulunduğu yasanın, bilgisayar korsanlığı, kimlik bilgisi hırsızlığı ve internet üzerinden çocuk pornosu gibi bazı suçların tespit edilmesi, soruşturulması ve engellenmesi için yasal çerçeve sağladığına inanıyor.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Edwin Lacierda ise, blogcuların ve sosyal medyayı kullanan herkesin özgürlüğün sorumluluk da gerektirdiğini hatırlaması gerektiğine işaret etti.


12 yıl önce