|

Fotoğraflar müdahale için delildir

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ABD Özel Temsilcisi Najib Ghadbian, Suriye hükümetinin muhaliflere uyguladığı işkenceyi gösteren fotoğrafların ülkede insani müdahale için delil oluşturduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 21/01/2014 Salı
Güncelleme: 07:02 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraflar müdahale için delildir
Fotoğraflar müdahale için delildir

Najib Ghadbian, Suriye'deki vahşeti gözler önüne seren haber ve fotoğraflarla ilgili, yaptığı açıklamada, fotoğrafların rejim tarafından nasıl bir vahşetin yapıldığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Ülkede yaklaşık 3 yıldır devam eden acımasızlığı ortaya koyan kareleri yayınladığı için AA'ya teşekkür eden Ghadbian, fotoğraflarla rejimin acımasızlığını bir kez daha gördüklerini ifade etti. Ghadbian, "Bu fotoğraflar Suriye'de insani müdahale için delil oluşturuyor. Bu rejim her türlü vahşeti geride bıraktı" dedi.

Suriye krizine siyasi çözüm bulmak amacıyla Cenevre'de düzenlenecek konferansta fotoğrafların göz önünde bulundurulacağını anlatan Ghadbian, "Bu fotoğrafların bazı şeyleri kesin olarak değiştirmesi için mücadele edeceğiz, özellikle de sorumluların kimler olduğuna dair listede" ifadesini kullandı.

10 yıl önce