|

Fransa IŞİD'in merkezini vurdu

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen kanlı saldırıları IŞİD'in üstlenmesinin ardından Fransız savaş uçakları, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki Rakka bölgesindeki üssünü ağır bombardımana tuttu. Rakka IŞİD'in merkezi olarak biliniyor.

Yeni Şafak
09:58 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:35 - 16/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hava operasyonuna 10 savaş uçağı katılırken, IŞİD hedeflerine 20 bomba bırakıldı. Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında vurulan hedefler arasında komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarının da olduğu belirtildi.



"Saldırılar ABD güçleriyle koordineli yapıldı"


Saldırıların ABD güçleriyle koordinasyon halinde yapıldığı vurgulandı.



Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve saldırıların "Belçika'da yaşayan grup kişi tarafından planlandığını ve bu grubun Fransa'daki suç ortaklarından destek aldığını" söyledi. Fransa'da Paris saldırılarının ardından ilan edilen üç günlük yas sürerken Notre Dame Katedrali'nde bir ayin düzenlendi.



Fransız polisi onu arıyor



Polis 26 yaşındaki Salah Abdelslam'ı "tehlikeli" diye tanımlarken, Abdelslam'ın daha önce Belçika sınırında durdurulmuş olduğu ve sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.



"Paris'ten sevgilerle"


IŞİD'in kalbi olarak ifade edilen Rakka'yı bombalayn Fransız füzelerine, "Paris'ten sevgilerle" ifadesi yazıldı.






Paris'te bir panik daha


Bu arada Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda saldırı kurbanlarını anmak için yüzlerce kişinin toplandığı sırada panik yaşandı.




Hollande'dan intikam yemini


Paris'i cuma gecesi kana bulayan terör saldırılarını IŞİD üstlenmişti.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıların ardından yaptığı açıklamada "Acımasız bir savaş yürüteceğiz" diyerek saldırganların karşılarında 'kararlı bir Fransa' bulacaklarını belirtmişti.



Fransa Eylül'den beri IŞİD'i bombalıyor


Fransa eylül ayından bu yana IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini bombalıyor. Suriye'de IŞİD'in eğitim kamplarını vuran Fransa, geçen hafta terör örgütünün kontrol altında tuttuğu petrol depolarını vurmuştu.



Fransa, daha önce ''Esed rejimini güçlendireceği'' gerekçesiyle Suriye'deki hava operasyonlarına katılmıyordu.



Geçen cuma Paris'i kana bulayan ve son verilen bilgiye göre 132 kişinin öldüğü terör saldırılarını IŞİD üstlenmişti.





#fransa
#ışid
#daeş
#paris
8 yıl önce