|

Fransa'da Roman göçmen kampı dağıtıldı​

Paris yakınlarındaki kampta yaşayan 300 kadar Roman polis zoruyla tahliye edildi

Yeni Şafak
18:45 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:31 - 27/08/2015 Perşembe
AA

Fransa'nın en eski Roman göçmen kampı polis zoruyla tahliye edildi.



Paris'in kuzeyinde bulunan Seine-Saint-Denis Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, polisin Samaritain bölgesinde 8 yıl önce kurulan Roman kampını tahliye ettiği duyuruldu.



Tahliyenin oldukça sakin bir ortamda gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, polisin kamp sakinlerini konuşarak ikna etmeye çalıştığı kaydedildi.



Samaritain bölgesi, Paris'te aralık ayındaki İklim Değişikliği Zirvesi'nin (COP21) yapılacağı Bourget bölgesine oldukça yakın bir mesafede bulunuyor.



Her ne kadar bölge belediyeleri Roman göçmenleri 2013 yılından bu yana kamptan çıkarmaya çalışsa da COP21'in tarihi ve yerinin belli olmasından sonra kampın dağıtılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı.



Kampın tahliye edileceği yönündeki haberler bölge belediyesi ile insan hakları derneklerini karşı karşıya getirmişti. Dernekler, kampın olduğu bölgenin temizlenmesine ve bölgeye temiz su getirilmesine mali destek sağlamayı teklif etmiş ancak belediye kabul etmemişti.



Sosyal medyada, belediyeye "kampı dağıtmayın" çağrısıyla başlatılan ve 38 bin kişinin katıldığı kampanya da sonuç vermemişti.



Aralık ayında Paris'e yakın Bourget bölgesinde düzenlenecek COP21'i, 196 ülkeden 40 bin katılımcı ve 3 binin üzerinde basın mensubunun takip etmesi bekleniyor.

#Fransa
#Fransa Roman kampı
#Samaritain
#iklim zirvesi
#göçmen kampı
9 yıl önce