|

Fuad Yasin: Şaron bir canavar

z
00:00 - 10/08/2001 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 29/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Fuad Yasin: Şaron bir canavar
Fuad Yasin: Şaron bir canavar

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fuad Yasin, "Ariel Şaron'un Ankara ziyareti, Filistin halkına karşı yürüttüğü kanlı politikayı sürdürmekteki ısrarını açıkça gözler önüne sermiştir" dedi. Yasin, Şaron'un temaslarını değerlendirerek, "Bu ziyaret göstermiştir ki, Şaron ile barış haricinde her şeyi konuşmak mümkündür. Şaron, barış adamı olmaktan hoşlanmıyor" dedi.

Yasin, Türkiye'nin bölgede istikrar ve barıştan yana tavrını açık biçimde ortaya koyduğunu belirterek şöyle devam etti: "Şaron, Ankara'nın söyledikleri karşısında kör gibi davrandı. İsrail, barışa sadece kendi koşullarında yanaşıyor. Filistin halkının teslim olmasını ve bölgede bir İsrail egemenliği istiyor. Bu hiçbir zaman olmayacak. Filistin halkı, bağımsızlık için bugüne kadar yüksek ve değerli bir bedel ödedi ve ödüyor".

"Ordu çekilsin"

Yasin, "Şaron ve kabinesi şahin olarak değil, canavar olarak anılmalı. Onların hedefleri sadece Filistinliler değil, bütün Araplar'dır" yorumunda bulundu. Yasin, İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres'in de Şaron'un kanlı politikasını örtmek için kullanıldığını açıkladı.

"Bölgede barışın tekrar sağlanabilmesi için, önce Şaron'un masum insanları öldüren İsrail ordusunu geri çekmesi lazım" diyen Yasin, "Bu, barış masasına geri dönülmesi için zemin hazırlayacaktır" dedi. Yasin, uluslararası gözlemcilere İsrail saldırılarından korunmak amacıyla acilen ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerken, "Şaron neden gözlemcilere izin vermiyor? Bir deyiş vardır, 'Sadece hırsızlar polisi sevmez' diye. Eğer Şaron hırsız değilse, korkmasına da gerek yok" diye konuştu.


23 yıl önce