|

G20 geyikleri

G20 zirvesinde İngiltere Kraliçesi, Berlusconi'ye 'çok gürültü yapıyorsun' dedi. Gazetecilere Clinton'un numarası diye verilen numara müstehcen hat çıktı. Obama, peşini bırakmayan Sarkozy'yi duymak için hep eğilmek zorunda kaldı, bir günde üç ayakkabı değiştirdi.

Dış Haberler
00:00 - 4/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 04:38 - 4/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
G20 geyikleri
G20 geyikleri

Amerikan Başkanı Barack Obama'nın da katılımıyla dünyanın en güçlü liderlerini bir araya getiren G20 zirvesinin ardından, şimdi de iki gün boyunca liderlerin başına gelen ilginç olaylar ve perde arkasında yaşananlar konuşuluyor. Obama'nın, eşi Michelle ile birlikte ilk Avrupa gezisi niteliğindeki zirvede bazı liderler vardı ki hem Obama'ya yakın olmak için hem de medyanın ilgisini çekmek için türlü yollar aradılar. Bunlardan biri İtalyan Başbakanı Silvi Berlusconi'ydi. İtalyan basını dün yaşlı lider hakkında şok bir iddiada bulundu. Buna göre İngiltere Karliçesi Elizabeth, Buckingham Sarayı'ndaki resepsiyonda aile fotoğrafı çektirilmeye çalışılırken dönüp Belusconi'ye 'çok gürültü yapıyorsun' dedi. İtalyan lider dün bu iddiaları reddetti.

KRALİÇE'Yİ DUYMADI

Obama ise Kraliyet Sarayı'ndaki resepsiyonda boyu kendisinden bir hayli kısa olan ve peşini bırakmayan Sarkozy'yi duyabilmek için sürekli eğilmek zorunda kaldığı bir sırada yanına gelen Kraliçe'yi duymadı. Kraliçe öksürmek zorunda kalınca Obama 'Aman Allahım Majesteleri, afedersiniz! dedi. Öte yandan Obama'nın, bir gün içinde üç çift ayakkabı değiştirdiği de attığı her adımı takip eden gazetecilerin ulaştığı bir diğer ilginç ayrıntı oldu.

KRAL'IN BİYOGRAFİSİ OLAY OLDU

Liderlerin biyografilerini ele geçiren gazeteciler aralarından bir tanesini başa çekmeyi ihmal etmediler. Suudi Kralı Abdullah'ın biyografisinde 'çok sayıda eş ve 35 çocuk' yazıyordu. Gazeteler net rakamın 30 olduğunu öğrenerek ertesi gün 'anneler günü tam bir cehennem olmalı o evde' şeklinde yorumlar yaptı. Kanada Başbakanı Stephen Harper ise liderlerin çektireceği hatıra fotoğrafı için yerini alması gerekirken tam da bu sırada lavaboya gitme kararı aldı.


Obama artık yoldaşım

Bir dönem füze kalkanı projesi yüzünden savaşın eşiğine gelen Rusya ile ABD arasındaki buzlar, G20 zirvesinde neredeyse tamamen eridi. Öyle ki Obama'yla samimi pozlar veren Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in, ABD Başkanı için 'yeni dostum, yoldaşım' açıklamasını yaptığı öğrenildi. Dahası Obama'dan, Rusya'ya Temmuz ayında ziyarette bulunacağına dair söz aldığı da ortaya çıktı.


Clinton'ın müstehcen hattı

G20 zirvesinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmeleri için kendilerine verilen telefon numarasını arayan gazetecilerin karşısına, müstehcen hat çıktı. Beyaz Saray yetkilileri, G-20 zirvesi için Londra'da bulunan Clinton ve Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı General James Jones'a NATO zirvesiyle ilgili soru sormak isteyen gazetecilere bir numara verdi. Clinton ile görüşeceklerini uman gazetecilerin karşısına hiç beklemedikleri cümleler kuran bir kadın sesi çıktı. Hatanın kimden kaynaklandığı belirlenemedi.


15 yıl önce