|

Gori terkedilmiş durumda

Aa
00:00 - 12/08/2008 Salı
Güncelleme: 11:38 - 12/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Gori terkedilmiş durumda
Gori terkedilmiş durumda

Rus birliklerinin işgal ettiği bildirilen, Gürcistan'ın ayrılıkçı bölge Güney Osetya sınırındaki Gori kentinde tam bir sessizlik hüküm sürüyor. Gürcü kaynaklarının Rus birlikleri tarafından işgal altında olduğunu iddia ettiği kentin merkezinde çok sayıda terk edilmiş, Gürcü birliklerine ait zırhlı araç, tank ve benzeri teçhizat dikkati çekiyor. Sivillerin de terk ettiği kentte az sayıda hareket halinde araç ve yaşlı vatandaşlara rastlanıyor. Kent sakinleri, dün gece kentin merkezinde yer yer çatışmalar olduğunu, bugün ise Rus askerlerinin kentte bulunmadığını söylediler. Sakinler, tüm dükkanların kapalı olduğunu, ekmek bulmakta zorluk çektiklerini belirttiler.



Gori'nin dışında yaşanan çatışmalarda Gürcü birliklerine ait bir zırhlının tamamen tahrip edildiği, sivil bir aracın da hurdaya döndüğü görüldü. Görgü tanıklarına göre çatışma bölgesinde iki sivil hayatını kaybetti. Tam bir hayalet kent görünümdeki Gori'nin yolu trafiğe açık. Kentmerkezinde ve dışında herhangi bir önlem göze çarpmıyor. Zaman zamankent merkezinin üzerinde Rus uçaklarının sesleri duyuluyor. Gürcü kaynaklarına göre, Rus uçakları tarafından yine bombalanan Gori çevresinde ölen siviller var. Ölen siviller arasında yabancı gazetecilerin de bulunduğu ileri sürülüyor. Gori yolu üzerinden Tiflis'e hareket edildiğinde yine Gürcü birliklerine ait çok miktarda zırhlı araç, tank ve benzeri teçhizat, yol kenarlarına terk edilmiş halde görünüyor.



Gori kentinde kalan az sayıda sivil vatandaşın büyük bir endişe içinde olduğu ve çaresizlik içinde evlerinde beklediği dikkati çekiyor. Kent merkezinde ve çevresinde birçok binanın Rus uçaklarının bombardımanında ciddi zarar gördüğü, bazı binaların kullanılamaz halde olduğu gözleniyor.

16 yıl önce