|

Haiti'de ölen BM personeli 70'e yükseldi

Aa
00:00 - 22/01/2010 Cuma
Güncelleme: 22:54 - 22/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Haiti'de ölen BM personeli 70'e yükseldi
Haiti'de ölen BM personeli 70'e yükseldi

Haiti'de 12 Ocak'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden BM personel sayısının 70'e yükseldiği bildirildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, depremde hayatlarını kaybettikleri teyit edilen BM çalışanı sayısının 70'e yükseldiğini, henüz akıbeti bilinmeyen personel sayısının ise 146 olduğunu belirtti. Ban, depremde ölen BM çalışanı sayısının artmasından endişe ettiklerini de söyledi.

BM Genel Kurulu, bugün, Haiti'ye yapılan insani yardım faaliyetlerinin ele alındığı toplantının sonunda, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu üye ülkeler tarafından desteklenen bir karar kabul etti. Genel Kurul kararıyla, Haiti'ye yapılan insani yardım ve rehabilitasyon çabalarına tam destek verilmiş oldu.

BM'nin Haiti özel temsilcisi Hedi Annabi'nin ölümünün ardından bu görevi vekaleten yürüten Edmond Mulet, video konferans yoluyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Haiti'de depremde kaç kişinin öldüğü konusunda kesin bir sayı veremeyeceklerini, bunun belki de hiç mümkün olmayacağını söyledi.

Depremin ardından ölenlerin cesetlerinin mezarlıklara, sokaklara bırakıldığını ya da yakınları tarafından evlerinin bahçelerine gömüldüğünü ve kayıt altına alınmadığını ifade eden Mulet, sadece başkent Port-au-Prince'de değil, diğer kentlerde de enkaz altında kalanlar olduğunu ve özellikle bazı yüksek katlı konutlarda tüm cesetlerin bulunarak kayıt altına alınmasının mümkün olamayacağını belirtti.

Video konferansa katılan ve Haiti'yi ziyaret eden Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Carlos Morales Troncoso da BM barış gücü MINUSTAH'ta görev yapmak üzere 150 Dominik askeri göndereceklerini teyit etti.


14 yıl önce