|

Halep'e füze saldırısı: 3 ölü, 25 yaralı

Suriye ordusunun, muhaliflerin kontrolündeki Halep'in Hıreytan beldesine karadan karaya atılan füzelerle saldırması sonucu 3 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yeni Şafak
18:40 - 20/02/2015 Cuma
Güncelleme: 16:42 - 20/02/2015 Cuma
AA

Şam Cephesi'nin (El-Cebhetu'ş-Şamiyye) basın sorumlularından Yasir Ahmed, rejimin, kentin kuzeyinde yer alan Hıreytan beldesindeki yerleşim birimine karadan karaya atılan füzelerle saldırdığını söyledi.


Saldırılarda 3 sivilin öldüğünü, 25'inin yaralandığını ifade eden Ahmed, "Ordunun füze saldırısında çok sayıda bina hasar gördü. Bazı araçlar, kullanılmaz hale geldi. Sivil savunma ekipleri enkazlarda arama çalışmaları yaptı" dedi.


Yaralıların, beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını aktaran Ahmed, rejimin, kentin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere hava saldırıları düzenlediğini kaydetti.


 "Stratejik Mellah bölgesi muhaliflerin kontrolünde"

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Şam Cephesi'ne bağlı birliklerin, Halep'in kuzeyindeki stratejik öneme sahip Mellah bölgesinin kontrolünü tamamen sağladığı ileri sürüldü.


Bölgede yaşanan çatışmalarda 25 rejim askerinin öldüğü, 3 tankın da imha edildiği aktarılan açıklamada, muhaliflerin Mellah bölgesinden Handarat köyüne kadar ilerlediği belirtildi.


Muhaliflerin, Esed güçleriyle girdiği çatışmalarda çok sayıda askeri mühimmat ele geçirdiği ifade edilen açıklamada, "Birkaç günden bu yana kuzeydeki çatışmalarda yaklaşık 400 rejim askeri öldürüldü, 50'ye yakını da esir alındı. 6 tank ile çok sayıda askeri araç ise imha edildi" denildi.

#suriye
#Suriye Genel Devrim Konseyi
#halep
#hıraytan
9 yıl önce