|

Halep'te Rus helikopteri düşürüldü

Suriye'nin Halep kentinde Ceyş-ül Fetih isimli muhalif grup Rus helikopterini ısıya duyarlı füzeyle düşürdü. Düşen helikopterdeki 5 kişi öldü. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla helikopterin düştüğünü doğruladı. Dün Esed rejimi ve Rusya'nın ablukasında bulunan Halep'e muhaliflerin başlattığı operasyona 2 bin kişi katıldı.

Yeni Şafak
11:58 - 1/08/2016 понедельник
Güncelleme: 14:45 - 1/08/2016 понедельник

Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin ablukası altında olan Halep kentinde bir Rus helikopteri düşürüldü. Ceyş-ül Fetih isimli muhalif grup Rus helikopterini vurarak düşürdüğünü açıkladı.



Helikopterdeki mürettebat öldü

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Halep'in güney kesimlerindeki Tel Sultan köyü yakınlarda Rus ordusuna ait bir askeri helikopteri ısıya duyarlı füzeyle düşürdü. Kaynaklar, düşen helikopterdeki mürettebatın öldüğünü belirtirken, sayısına ilişkin detay vermedi.


Rusya'dan açıklama geldi

Rusya Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı bir açıklamayla içinde beş kişinin bulunduğu bir helikopterinin Suriye'nin İdlib bölgesinde vurularak düşürüldüğünü ve helikopterde bulunanların öldüğünü açıkladı.



Bakanlık, helikopterde bulunan beş kişiden üçünün mürettebat ve ikisinin de yetkili olduğu belirtildi.




Dün Muhalifler operasyon başlattı

25 gündür kuşatma altında bulunan ve 300 binden fazla sivilin yaşadığı Suriye'nin en büyük ikinci şehri olan Halep'te muhalifler kuşatmayı kırma amaçlı saldırı başlattı. Saldırıya 2 binden fazla muhalif savaşçı katıldı.




Muhalif birlikler Halep'te mahsur kalan sivillere yönelik bir koridor açmayı ve rejimin açlıktan öldürme stratejini engellemeyi hedeflediklerini duyurdu.







#Halep
#Suriye
#Helikopter
8 лет назад