|

‘Haydut devlet’

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan ayrılarak küresel sorunları diplomasiyle çözme yönündeki çabalara darbe indirdiğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
İran Dışişleri Bakanı’ndan ABD’ye sert gönderme
İran Dışişleri Bakanı’ndan ABD’ye sert gönderme

Zarif, Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan, "ABD'nin dış politikası krizde" başlığıyla kaleme aldığı makalesinde, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin uluslararası anlaşmalara saygı duymadığını belirtti. ABD'nin uluslararası hukuku sürekli çiğneyerek “haydut devlet” haline geldiğini ileri süren Zarif, "İran'ın sözünü tutmayan ve birbiri ardına çok taraflı bir anlaşmayı sabote etmek için hareket eden bir ülke ile pazarlık yapmayacağını" kaydetti.

İranlı Bakan, "ABD yönetimi, diplomasi ve çok taraflılığı baltalayarak uluslararası alanda kendisini yalnızlığa itiyor" ifadelerini kullandı. Pompeo'nun İran'la müzakere için ön şartlar koyduğunu hatırlatan Zarif, uluslararası toplumda ABD yönetiminin uluslararası anlaşmaları çiğnemesi nedeniyle bu ülkeyle müzakere konusunda ciddi kuşku duyulduğunu aktardı.

#İran
#ABD
6 yıl önce