|

Hindistan'da facia: 500 ölü

Hindistan'da biri askeri malzeme yüklü iki tren kafa kafaya çarpıştı. 500'den fazla insan öldü 1000 kişi yaralandı. Ölenlerin büyük çoğunluğu asker. Çarpışma sonucu korkunç bir patlama meydana geldi ve vagonlar havaya uçtu. Kaza dünyanın üçüncü büyük tren kazası olarak tarihe geçti.

Yeni Şafak
00:00 - 3/08/1999 Salı
Güncelleme: 11:15 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yeni Delhi- Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinin küçük kenti Gaisan'daki garda iki trenin çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre 500'den fazla kişi öldü, bin kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunluğunun asker olduğu, trende patlayıcı madde taşındığı iddia edildi. Vagonların patlamanın etkisiyle havaya uçtuğu kazada, enkaz altındaki iki vagona ulaşılamadı. Press Trust of India (PTI) ajansı, sınır güvenlik yetkililerine dayanarak verdiği haberde, Gauhati'den gelen Brahmaputra Mail ile başkent Yeni Delhi'den gelen Awadh-Assam trenlerinin kafa kafaya çarpıştığını haber verdi. Enkazdan ilk belirlemelere göre 250 kişinin cesedinin çıkarıldığı belirtilen haberde, kazada binlerce kişinin yaralandığı, ölü sayısının 500'e yükselebileceğinin tahmin edildiği kaydedildi. İlk haberlerde, Gaisan garında patlama olduğu, iki trenin hasar gördüğü ve 70 kişinin öldüğü bildirilmişti. Demiryolu Sözcüsü, trenlerde patlayıcı madde olup olmadığına dair ellerinde bir bilgi bulunmadığını'ü aştığı, bin kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Trendekilerin çoğu asker

Yetkililer Brahmaputra Mail'de bulunan yolcuların çoğunluğunun asker, Sınır Güvenlik muhafızı ve Merkez Polis Gücü'ne bağlı personel olduğunu açıkladılar. Brahmaputra Mail treninin Gaisan platformundan geçerken, diğer trenin sabit olduğunu söyleyen yetkililer kazada 14 tren vagonunun ve iki trenin lokomotiflerinin birbirine girdiğini belirttiler. Patlamanın çok güçlü olduğunu söyleyen demiryolu polisi, Awadh-Assam treninin lokomtifinin havaya uçtuğunu kaydetti. Kurtarma görevlileri enkazın en altında bulunan iki vagona ulaşamadı. Hindistan'ın bu bölgesindeki teknik ve tıbbi imkanların yetersiz oluşunun ölü sayısını artıracağı belirtiliyor. İngiliz Yayın Kurumu BBC, kazanın, sinyalizasyon hatası yüzünden iki trenin aynı hat üzerine çıkarılması yüzünden meydana gelmiş olabileceğini kaydetti. Demiryolu yetkilileri, kazadan sonra yaptıkları ilk açıklamada, kazanın patlama sonucu meydana geldiğini ileri sürmüşlerdi. Daha sonra yapılan açıklamada ise trenlerin çarpıştığı bildirilmişti. BBC, trenlerden birinin askeri malzeme taşıdığını, yangın ve şiddetli patlamaların bu yüzden meydana gelmiş olabileceğini duyurdu. Bu arada sağlık ekiplerinin kaza yerine geldikleri, durumu ağır olan yaralıların hastanelere kaldırıldığı ifade ediliyor.------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce