|

Hintli İslam alimi Saharanpuri hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Hintli İslam alimi Mevlana Yunus Saharanpuri, sabah namazının ardından kendini kötü hissettiği için hastaneye kaldırıldığı hastanede 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yeni Şafak
00:07 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 12/07/2017 Çarşamba
AA
Hintli İslam alimi Mevlana Yunus Saharanpuri
Hintli İslam alimi Mevlana Yunus Saharanpuri

Dünyaca ünlü Hintli İslam alimi Mevlana Yunus Saharanpuri, Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletine bağlı Saharanpur'da 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Saharanpuri'nin on yıllardır ders verdiği Camia Mazahir Ulüm Medresesinden yapılan açıklamada, İslam aliminin sabah namazının ardından kendini kötü hissettiği için hastaneye kaldırıldığı ve burada hakkın rahmetine kavuştuğu belirtildi.

Medresede düzenlenen cenaze törenine ailesi, dostları ve takipçileri katıldı.

Hint Ulema Cemiyeti Genel Sekreteri Mevlana Mahmud Medeni, Mevlana Yunus'un vefatının Müslüman toplumu için büyük kayıp olduğunu vurguladı.

ABD'de yaşayan İslam alimi, Kelam Enstitüsünün kurucusu Abdül Nasır Cangda da bu büyük alimin vefat haberini halen idrak etmekte zorlandığını ifade etti.

Cangda, "Derin bilgisi dışında, huzurunda bulunduğunuzda sizi asıl etkileyen şey, onun sadeliği, Peygamberin sünnetinin somutlaşmış hali olan yaşam tarzıydı. O yalnızca sünneti öğretmekle kalmaz, onu yaşayarak hayata geçirirdi. Allah rahmet eylesin." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu büyük alimin öğretileri bizle birlikte yaşayacak"

Arap İslam Medreseleri Ağının Batı Bengal Şubesi Başkanı Abdüs Selam ise Saharanpuri'nin vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu büyük alimin öğretileri bizle birlikte yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Saharanpur'da 1936 yılında dünyaya gelen Mevlana Yunus, adını genç yaşta ilim camiasında duyurmuştu. Camia Mazahir Ulüm'e 1961 yılında kabul edilen Mevlana Yunus, 1963'te mezun olduktan sonra medresenin idarecisi olarak atanmış, 1971 yılından itibaren ise "Şeyh'ül Hadis" unvanıyla hadis hafızı olarak görev yapmıştı.

Buhari-i Şerif hadis külliyatına yaptığı şerh ve haşiye çalışmalarıyla tanınan Mevlana Yunus, Mevlana Zekeriyye Kandehlevi ve Abdulfettah Ebu Gudde gibi son asrın büyük alimlerinden icazetli bir din alimiydi.

#Mevlana Yunus Saharanpuri
7 yıl önce