|

Hizbullah, İsrail siyasetini sarstı

İsrail'in geçtiğimiz yaz Hizbullah'a yönelik saldırısı İsrail siyasetini sarsmaya devam ediyor. Savaşı kaybettik raporu üzerine Devlet Bakanı Cabel istifa etti

Kudüs
00:00 - 2/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:22 - 2/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Hizbullah, İsrail siyasetini sarstı
Hizbullah, İsrail siyasetini sarstı

İsrail'de Temmuz ayında Hizbullah'la yapılan savaşın ardından, aylardır sonuçları ile ilgili kamuoyunun meraklı beklentisine ve spekülas-yonlara konu olan Winograd raporu, Başbakan Ehud Olmert ve koalisyondaki büyük ortağı, İşçi Partisi lideri ve Savunma Bakanı Amir Peretz'i köşeye sıkıştırdı. Başbakan Ehud Olmert'in sert bir dille eleştirildiği rapora destek veren İşçi Partili Devlet Bakanı Eitan Cabel istifa etti. Hükümetin istifasını isteyen İsrailliler ise Perşembe günü Tel Aviv'de yüksek katılımlı bir miting düzenleyecek. Dün istifasını sunan Cabel yaptığı basın toplantısında “Daha fazla bu hükümette kalamam, Savaşın başarısızlıklarının sorumlusu Olmert'tir” dedi.


Olmert toplantıda uyudu

Hizbullah savaşı nedeniyle başarısızlığı Winograd raporuyla da onaylanan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, öceki geceyi bu raporu okuyarak geçirdi. Uykusuz kalan 61 yaşındaki Olmert dün sabah yeni İsrail Emniyet Genel Müdürü'nün eski müdürden görevi devralması töreni sırasında uyuyakaldı. 320 sayfalık raporda savaş yüzünden ağır bir şekilde eleştirilen Olmert, istifa etmeyi düşünmüyor.




17 yıl önce