|

Hong Kong anarşi uyarısı

Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung, kanunlara karşı bir demokrasi anlayışı uygulandığında Hong Kong'un anarşiye sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
12:34 - 14/01/2015 الأربعاء
Güncelleme: 10:36 - 14/01/2015 الأربعاء
AA
.
.

Leung, geçen yıl yaklaşık iki ay süren hükümet karşıtı gösterilerin son bulmasının ardından ilk defa parlamentoda iç siyasetle ilgili konuşma yaptı.


Demokrasi talebinde bulunan gençlerin umutlarını anlayabildiğini belirten Leung, demokrasi talep edildiğinde bunun kanunlara uygun olması gerektiğini, aksi halde Hong Kong'un kaos ortamına sürüklenebileceği uyarısında bulundu.


Anarşiye sürüklenebilir

Leung, "Kanunlara karşı bir demokrasi anlayışıyla Hong Kong anarşiye sürüklenebilir'' dedi.


Leung, 2017'deki reform çalışmalarının Hong Kong demokrasisi için önemli bir adım olacağını ifade ederek Hong Kong'un daha iyi bir demokrasiye kavuşması için ekonomik büyümeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Konuşması zaman zaman milletvekillerinin tepkileri üzerinde kesilen Leung, siyasi reformlara Pekin ile karar vereceklerinin kaydetti.


Bazı milletvekilleri konuşmasına başlamadan önce Leung'u istifaya çağırarak kürsüye doğru yürüdü ve protestoların simgesi olan sarı şemsiye açtı.


Leung, konuşmasında yüksek konut vergileri gibi ekonomik konulara da değindi. 
Hong Kongluların birçoğu Leung'un Pekin'in emirlerini uyguladığına inanıyor. Halkın büyük bölümü, Hong Kong'daki Çinli ve turistlerin sayısının artmasının konut fiyat ve vergilerini yükselttiğini düşünüyor.

Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğinin Çin yönetimi tarafından açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için geçen yıl yaklaşık iki ay süren gösteri yapmıştı.


Bölgede 28 Eylül'de başlayan ve geçen ay sona eren gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı.

#çin
#hong kong
#Leung
٪d سنوات قبل