|

Husiler yerleşim yerlerine tanklarla saldırdı

Yemen'de Husiler ve Salih yanlılarının kuşatma altına aldığı Taiz'de yerleşim alanlarına tanklarla ve toplarla saldırdığı açıklandı. Saldırıda 8 sivil hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
17:28 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 17:41 - 14/08/2016 Pazar
AA

Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz kentinde düzenlediği saldırıda 8 sivilin öldüğü, 22'sinin yaralandığı belirtildi.



Yemen'deki ateşkes komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Husiler ile Salih yanlısı güçlerin Taiz'deki yerleşim alanlarına katyuşa roketi, tank, top ve diğer ağır silahlarla saldırdığı bildirildi. Yoğun bombardıman sonucu 8 sivilin öldüğü, 22'sinin yaralandığı ifade edildi.



Açıklamada ayrıca, Taiz çevresinde Husilere yönelik mühimmat desteğinin sürdüğü, militanların ana yolu kapattığı ve kenti kuşatma altında tuttuğu kaydedildi.



Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları İbb kentindeki Badan ilçesine hava saldırıları düzenledi.



Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.











#Ali Abdullah Salih
#Husi
#Taiz
#Yemen
8 yıl önce