|

İdlib’de ‘Niye sevindin’ bombası

Türkiye ve Rusya’nın devriyeye başladığı İdlib’de Esed rejimi gerilimi arttırıyor. TSK’nın Morek-Cisr’eş Şuğur hattında halkın sevgi gösterileri altında attığı devriyeler ardından bölge ateş altına alındı. En son 147 havan ve füze atılan bölgede yıl başından bu yana en az 144 sivil hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:49 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmetçik, İdlib'de sevgi gösterileriyle kaşılanmıştı.
Mehmetçik, İdlib'de sevgi gösterileriyle kaşılanmıştı.

Türkiye ve Rusya’nın devriye faaliyetlerine başladığı İdlib’de Esed rejimi gerilimi artırmaya devam ediyor. TSK birliklerinin devriye attığı bölgeler, Mehmetçik gittikten sonra rejim tarafından bombalanıyor.

En son Morek-Cisr’eş Şuğur hattında bölge halkının yoğun sevgi gösterileri altında yapılan TSK devriyesi sonrası Cisr Beyt, Huveyz, Hariyye ve El Ras’a yönelik 147 havan ve füze atışı yapıldı.

Bitmek bilmeyen tacizlere ilişkin açıklamada bulunan İdlib İl Meclisi Sözcüsü Selim Hudur, Türk askerlerinin çekilmesiyle birlikte devriye bölgelerinin yoğun bombardıman altına alındığını kaydetti.
Hudur, “
Türk askerine yönelik sevgi ve ilgi, Esed rejimini öfkelendirmiş görünüyor. Şam cephesi süreci sabote etme ısrarının sürdürüyor
” dedi.

Rejim bombardımanından ötürü 95 bin sivilin, yaşadığı yerlerden ayrılarak sınıra yöneldiğini vurgulayan Hudur, HTŞ bahanesiyle hava ve karadan atılan havan ve füzelerin çok sayıda sivilin hayatına mâl olduğunu hatırlattı.

#Tags
#Tags
#Tags
5 yıl önce