|

Mescid-i Aksa fetih edilmeyi bekliyor

Mirasımız Derneği’nin düzenlediği ‘Kudüs’te Osmanlı Mirasımız Tehlike'de’ programına yerli ve yabancı binlerce kişi katıldı. Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci yaptığı konuşmada “Rabbim bize Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkmayı ve ömrümüzün sonuna kadar bu yolda çaba sarf etmeyi nasip etsin. Mescid-i Aksa’yı fethedecek tren harekete geçti. Bu tren çok yakında Mescid-i Aksa’ya ulaşacak ve fetih edecektir” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
16:30 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 14:36 - 23/11/2014 Pazar
Yeni Şafak
KÜBRA SÖNMEZIŞIK / İSTANBUL

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkez'inde düzenlenen Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin öncülük ettiği ‘Kudüs'te Osmanlı Mirasımız Tehlikede’ toplantısına yerli ve yabancı binlerce insan katıldı. Mehteran gösterisiyle başlayan programa Kudüs muhafızı Raid El Salah  da katıldı. Sultanahmet Cami müezzini İbrahim Altuntaş Mescid-i Aksa şehitleri için Kur'an tilaveti okudu.


MESCİ-İ AKSAYI FETH EDECEĞİZ

Yurt içi ve yurt dışından 46 Sivil Toplum Kuruluşunun destek verdiği programı organize eden Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün dünyanın başkenti İstanbul’dan payitahtın merkezinden miracın merkezine selam göndermek için bir araya geldik. Aziz kardeşlerim Kudüs ve Mescid-i Aksa öyle bir sevdadır ki ben Müslümanım diyen herkesin ortak değeri ve davasıdır. Rabbim bize Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkmayı ve ömrümüzün sonuna kadar bu yolda çaba sarf etmeyi nasip etsin. Mescid-i Aksa’yı fethedecek tren çok yakında Mescid-i Aksa'ya ulaşıp fethedecektir."


İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın yaptığı konuşmada İslam birliğine değindi. "Mescid-i Aksa tüm İslam aleminin sorumluluğundandır” diyen Aydın “İslam birliğini kurmak için Müslümanlarla gayri Müslimlerin ayrılması gerekir. İslam birliği Amerika'ya ve Avrupa Birliğine rağmen kurulmadır. İslam coğrafyasındaki dinmeyen gözyaşının sebebi Amerika ve Avrupa birliğidir. İslam birliğinin kurulması için İslam ülkelerinin ekonomik olarak güçlü olması şarttır" diye konuştu. 

#Mescid-i Aksa
#kudüs
#Muhammed Demirci
9 yıl önce