|

İngiltere'de bir yanlış ihbar daha

İngiliz güvenlik güçleri saldırganın bağlantılı olduğu kişilere yönelik operasyonlarını sürdürürken, ekipler yanlış ihbar üzerine bir okulu da kordon altına aldı.

Yeni Şafak
18:29 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:32 - 25/05/2017 Perşembe
AA
​İngiltere'de bir yanlış ihbar daha
​İngiltere'de bir yanlış ihbar daha

İngiliz güvenlik güçleri, Manchester'daki terör saldırısının ardından failin bağlantılı olduğu kişilere yönelik operasyonlarını sürdürürken, ekipler yanlış ihbar üzerine bir okulu da kordon altına aldı.

Pazartesi gecesi yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için ülke çapında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu sırada polise gelen bir ihbarla terörle mücadele ve bomba imha ekipleri ile askeri personel Manchester'ın güney batısındaki bir okula sevk edildi.

İhbar asılsız çıktı

Okulu kordon altına alan ve bölgeye gelen yolları trafiğe kapatan güvenlik güçleri, ihbarın asılsız çıkması üzerine bölgeden ayrıldı.

Polis, ihbarın şüpheli bir paketten dolayı yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Manchester Emniyet Müdürlüğünün resmi Twitter hesabından olay yeri ilkin Trafford olarak bildirilirken, bu kısa bir süre sonra Hulme olarak değiştirildi.

Ülke genelindeki saygı duruşu kapsamında Manchester'daki St. Ann's Square'da düzenlenen törene çok sayıda vatandaşın yanı sıra kentin Belediye Başkanı Andy Burnham da katıldı. Saygı duruşunun ardından Burnham, alanda oluşturulan anma köşesinde çiçek bıraktı.

İngiltere'de terör tehdit seviyesi önceki gün skaladaki en yüksek basamak olan "kritik"e çıkartılmıştı. Devreye alınan özel güvenlik planı çerçevesinde de yaklaşık bin silahlı askeri personel polisin emrinde hassas binaların ve mevkilerin korunmasında görev almaya başlamıştı.

Manchester Arena konser salonunun çıkışında üzerindeki bombayı patlatarak 22 kişinin ölümüne, 59 kişinin de yaralanmasına yol açan Libya asıllı Salman Abedi ile bağlantılı kişilere yönelik operasyonlarda şu ana kadar 8 kişi gözaltına alındı. Abedi’nin babası ile bir kardeşi de Libya’da yerel güçler tarafından yakalanmıştı.

#İngiltere
#Londra
#Terör
7 yıl önce