|

'İngiltere'nin resmi olarak Filistin'den özür dilemesi gerek'

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Balfour Deklarasyonu nedeniyle İngiltere'nin Filistin'den özür dilemesi gerektiğini belirtti. Mustafa "İngiltere'nin resmi özrün yanı sıra Filistin halkına gereken bütün kanuni sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
22:53 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:07 - 1/11/2017 Çarşamba
IHA
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İngiltere'nin Filistin'den resmi özür dilemesini söyledi.
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İngiltere'nin Filistin'den resmi özür dilemesini söyledi.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Balfour Deklarasyonu nedeniyle İngiltere’nin Filistin’den özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Resmi özrün yanı sıra Filistin halkına gereken bütün kanuni sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Ayrıca, Filistin devletini tamamen tanıması gerekiyor" dedi.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Büyükelçilikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yarın 100’üncü yılını dolduracak Balfour Deklarasyonuna ilişkin açıklamada bulunan Mustafa, bu deklarasyonun siyasi bir açıklama olmaktan öte ’siyasi cinayet belgesi’ olduğunu ifade etti.

Deklarasyona tepki gösteren Filistin dostlarına teşekkür eden Mustafa, "Theresa May’den bu kutlamayı iptal etmesini istedik fakat kendi parlamentolarında hiç utanmadan bu deklarasyondan ve deklarasyon neticesinde olanlardan gurur duyduğunu açıkladı. Bu tarihi yanlıştan dönmek için Britanya’nın resmi olarak Filistin halkından özür dilemesi gerekiyor. Resmi özrün yanı sıra Filistin halkına gereken bütün kanuni sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Ayrıca, Filistin devletini tamamen tanıması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa, açıklamasında şunları kaydetti:

  • "TBMM’den 22 milletvekilinden oluşan bir heyet, 9 Kasım’da Filistin’e gidecek ve sanıyorum son yılların en önemli ziyaretlerinden biri olacak. Heyet, Kudüs’e Ramallah’a, Cenin ve Gazze’deki bölgelere gidecek. Bu ziyaret, Filistin’e verilen destek ve önem açısından yeni bir döneme girildiğini gösteriyor."
#İngiltere
#Filistin
#Balfour Deklarasyonu
7 yıl önce