|

İnsanlık kayıp

Akdeniz yine bir göçmen faciasına sahne oldu. İtalya açıklarında alabora olan 700 kişilik göçmen teknesinden şimdiye kadar sadece 49 kişi sağ çıkartılabildi. Bölgede son 3,5 ayda bin 500 göçmen boğularak can verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:08 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Akdeniz'de, İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 700 kaçak göçmeni taşıyan tekne battı. Bölgeden geçen ticari bir gemi 49 kişiyi kurtardı, 24 kişinin cesetlerini denizden çıkardı. Arama-kurtarma çalışmaları hava desteğiyle devam ediyor. Olayda 700'e yakın kaçak göçmenin öldüğü tahmin ediliyor. Kazadan kurtulanlar, bir ticari gemiye seslerini duyurmaya çalışırken ters dönerek batan teknede binden fazla göçmenin olduğunu ifade etti.



AKDENİZ'DE HER GÜN BİR TRAJEDİ


İtalya Başbakanı Matteo Renzi, facia için “Akdeniz'de her gün bir trajedi” dedi. Partisinin yerel seçim kampanyası çerçevesinde Mantova kentinde bulunan Renzi, “Şu ana kadar 24 ölü var ama öyle görünüyor ki bu sayı daha da artacak. Akdeniz'de her gün bir trajedi yaşanıyor. Nasıl duyarsız kalınabilir” diye konuştu. Başbakan Renzi, Akdeniz'deki gelişmeleri yakından takip etmek için programını iptal ederek Roma'ya dönme kararı aldı. Malta Başbakanı Joseph Muscat da olayla ilgili olarak “Suda yüzen ölüler arasında canlıları bulmaya çalışıyoruz” dedi.



3,5 AYDA 1500 ÖLÜ


Papa Franciscus da, son faciada öldüklerinden endişe edilen 700 göçmenin daha iyi bir hayat arayan kendi kardeşleri olduğunu söyledi ve uluslararası toplumu kararlı şekilde harekete çağırdı. BM verilerine göre son 3,5 ayda 1500 kişi bu bölgede hayatını kaybetti.


#İtalya
#göçmen
#mülteci
#facia
#tekne
9 yıl önce