|

Irak'ta 2 gazeteci öldürüldü

İha
00:00 - 20/03/2007 Salı
Güncelleme: 20:53 - 20/03/2007 Salı
Yeni Şafak
Irak'ta 2 gazeteci öldürüldü
Irak'ta 2 gazeteci öldürüldü

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün bugün yayınlanan raporunda, Irak'ta 2 gazetecinin daha öldürüldüğü, ayrıca 2 medya çalışanının da kayıp olduğu açıklandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, El Nahrain kanalı için televizyon programı yapan Hamid El Duleymi (37) adlı Iraklı'nın bugün başkent Bağdat'ta cesedinin bulunduğu ifade edildi. Raporda, 2 gün önce kaçırılan Duleymi ile ilgili, "Otopsi raporları Duleymi'nin öldürülmeden önce işkence gördüğünü gösteriyor. 2006 Mayıs'ında aynı kanalın 2 çalışanı daha başkent Bağdat'ta sahte asker üniforması giymiş kişilerce yolları kesilerek öldürülmüştü" dedi. Açıklamada ayrıca, As Safir adlı günlük bir gazetede çalışan, 11 Şubat 2007 tarihinde Bağdat'ın dışında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Hüseyin El Jaburi'nin de (63), Amman'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün raporunda, kaçırılan radyo yorumcusu Kerim Manhal (48) ve şoförü Thamir Sabri'den de hala haber alınamadığı ve kaçırma eylemini üstlenen kimse olmadığı kaydedildi.

ABD işgalinin ardından Irak'ta son 4 yılda 155 medya çalışanı öldürüldü.


17 yıl önce