|

Irak'ta Sütçü İmam olayı

Kayser Sadi adlı asker, Iraklı hamile kadını tekmeleyen 3 Amerikan askerini öldürdü.

Yeni Şafak
00:00 - 4/01/2008 Cuma
Güncelleme: 15:36 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Irak'ta Sütçü İmam olayı
Irak'ta Sütçü İmam olayı

Dün haber ajanslarında Musul'da Amerikalı 3 askerin öldürüldüğü haberi yer almıştı. El Ahbar gazetesinin haberine göre ölümlerin nedeni Kahramanmaraşlı Sütçü İmam'ın tavrını andırıyor..

Lübnan'da yayımlanan El Ahbar gazetesinin Iraklı güvenlik kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, iki gün önce Amerikan askerleri ve Irak ulusal muhafızları, Musul'un Keyyare semtinde operasyon düzenledi.

Bir eve yapılan baskın sırasında Amerikan askerlerinin hamile bir kadını tekmelediğini gören Iraklı asker Kayser Sadi, önce Amerikalılara engel olmak istedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Sadi, biri rütbeli subay olmak üzere 3 Amerikan askerini öldürürken, kendilerine refakat eden tercümanı da yaraladı.

Olayın ardından Sadi'nin ABD güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Hadise bölgede geniş yankı bulurken, birçok duvara 'Eline sağlık Kayser' yazılarının yazıldığı, aynı ibarenin bulunduğu pusulaların da halka dağıtıldığı kaydedildi. El Ahbar, Sadi'nin bir yıldır Irak ordusunda görev yaptığını da ifade etti.

16 yıl önce