|

İslam karşıtlarının hedefinde Merkel de var

Başta Almanya olmak üzere, Avrupa ülkelerinde yükselişe geçen İslam karşıtı eylemler devam ediyor. Almanya'nın Dresden kentinde 'Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' PEGİDA öncülüğünde yapılan gösterilere 25 bin kişinin katıldığı ifade ediliyor. İslam karşıtlarının hedefinde yalnızca Müslümanlar yok, Almanya Başbakanı Angela Merkel de var.

11:03 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 11:30 - 13/01/2015 Salı
Yeni Şafak

Almanya'da Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar hareketi PEGIDA, kalesi Dresden'de yürüdü. PEGİDA'nın hedefinde sadece Müslümanlar ve göçmenler değil, dün Müslümanların düzenlediği yürüyüşe katılacağını açıklayan Başbakan Merkel de vardı. 


PEGİDA, Paris'teki Charlie Hebdo saldırısının ardından kentte gövde gösterisi yapıp ardından şehrin içlerine doğru yürüdü. Yol boyunca PEGİDA karşıtlarıyla burun buruna geldiler. Polisin iki grup arasında yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekerken, karşılıklı sloganlar da sık sık tartışmalara yol açtı. 


Alman polisi, Dresden'deki PEGİDA gösterisine katılanların sayısını 25-30 bin olarak tahmin ediyor. Bu da Pegida'nın 18 bin kişilik son gösterisinden sonra taraftarlarını artırdığı anlamına geliyor. 



  


  


 


'Göçmenler ve dinciler sınırdışı edilsin'

Fransa'da haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen terör saldırısından dolayı 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan gösteride konuşan PEGIDA hareketini başlatan Lutz Bachmann, hükümetten taleplerini sıraladı.


Almanya'ya göçün, bazı Batı ülkelerinde olduğu gibi düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Bachmann, aşırı dincilerin sınır dışı edilmesini ve ülkeye gelmelerinin yasaklanmasını istedi.

#pegida
#almanya
#islam karşıtı gösteriler
#angela merkel
9 yıl önce