|

İspanya’dan acı haber

AB Projesi çerçevesinde İspanya'ya giden Türk heyetindeki, ikisi öğrenci biri öğretmen 3 Türk, Endülüs bölgesine bağlı Marbella kentinde girdikleri denizde boğularak hayatını kaybetti. Yetkililer, plaj dışında denize girdiklerini ve boğulma anında denizin sakin olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/04/2015 Salı
Güncelleme: 09:33 - 14/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Avrupa Birliği Projesi kapsamında 5 Nisan'da İspanya'ya giden 10'u öğrenci, ikisi öğretmen 12 kişilik Türk heyetinden bir grup ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesine bağlı Marbella kentinde denize girdi. Denize giren gruptan, Gelibolu İşitme Engelliler Okulu'ndan 18 ve 19 yaşlarındaki işitme ve konuşma engelli iki öğrenci ile heyete liderlik yapan 30 yaşındaki bir öğretmen bir süre sonra boğuldu.



BİR KİŞİNİN DURUMU AĞIR


Öğrencilerden bir diğeri ise son anda denizden çıkartılarak ağır yaralı olarak kentteki Costa del Sol hastanesine kaldırıldı. İhbar üzerine sahile gönderilen cankurtaran ekibi iki kişinin cesedinin denizden çıkarırken üçüncü kişinin cesedine ise uzun aramalar sonucu ulaşıldı.



Endülüs bölgesi valiliği yetkilileri, Türklerin halkın denize girdiği plaj dışındaki bir bölgede denize girdiği, boğulma anında denizin sakin olduğunu belirtti. Hayatını kaybeden Türklerin isimleri açıklanmadı.


#Avrupa Birliği Projesi
#Marbella
#Costa del Sol
#denizde boğulma
#3 türk boğuldu
9 yıl önce