|

İsrail, Gazzeli tutukluları serbest bıraktı

Aa
00:00 - 2/10/2007 Salı
Güncelleme: 15:16 - 2/10/2007 Salı
Yeni Şafak
İsrail, Gazzeli tutukluları serbest bıraktı
İsrail, Gazzeli tutukluları serbest bıraktı

İsrail, Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in onayından sonra Gazzeli 30 dolayında tutukluyu daha serbest bıraktı.



Tututluların salıverilme işlemlerinin sabah saatlerinde yapıldığı ve güneydeki Nakab'da (Decef) Ketzion ceazevinden çıkarılan çoğu El Fetihli 30 Filistinlinin, zırhlı bir otobüsle Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Erez geçiş noktasına ulaştırıldığı bildirildi.



Ancak tutuklu aileleri ve yakınlarının, bırakılanları karşılamak üzere Erez sınırına gitmedikleri belirtildi. Gazze'den 30 ve Batı Şeria'dan 57 olmak üzere, dün toplam 87 Filistinli tutuklunun salıverileceğinin açıklanmasıyla birlikte, birçok kişi gelenleri karşılamak üzere Erez Geçişi yakınlarında toplanmıştı.



Filistinli görgü tanıkları, toplananların üzerine ateş açıldığını ve biri 13 yaşında, 2 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralananların, bölge yakınlarındaki Kemal Edvan hastanesine kaldırıldığı belirtildi.



Gazzelilerin, dünkü ateş açma olayından sonra serbest bırakılanları karşılamak amacıyla Erez'e gitmekten vazgeçtikleri, sınır geçişi yakınlarında bekleyecekleri ve telefonlarla irtibat sağlayacakları da kaydedildi. Batı Şeria'dan 57 tutukluysa dün programlandığı gibi evlerine dönmüştü.


17 yıl önce