|

İsrail istiyor ABD kurguluyor

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey İsrail'e gitti. Dempsey'in, yetkililerle yaptığı açıklama, şuan Ortadoğu'da İsrail ne derse onun yapıldığının şifresini veriyor. Dempsey, İsrail'in "Amerika, Körfez ülkelerinin ordularının büyümesine ve gelişmesine yardımcı oluyor ancak bu orduların bölgede üstünlük kazanacak kadar büyümelerini istemiyor" talebini tüm dünyaya duyurdu. Bu açıklama, Körfez ülkelerinin ABD'nin güdümünde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Yeni Şafak
11:58 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:28 - 10/06/2015 Çarşamba

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey İsrail'e gitti. Dempsey'in, İsrailli yetkililerle yaptığı açıklama, şuan Ortadoğu'da yaşanan birçok acı hadisenin şifresini veriyor. ABD'li general, İsrail'e "Amerika, Körfez ülkelerinin ordularının büyümesine ve gelişmesine yardımcı oluyor ancak bu orduların bölgede üstünlük kazanacak kadar büyümelerini istemiyor" dedi.



İsrail emin olmak istiyor, ABD güvence veriyor


ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, İsrail'e gitti. Dempsey'in İsrail'de yaptığı açıklamalar, bugün yaşanan birçok olayın şifresini veriyor. ABD'nin Ortadoğu'da güçlü bir orduya tahammül edemeyeceği mesajını veren Dempsey'in açıklamaları şöyle; "İsrail, kendilerine sadece niteliksel olarak yardım ettiğimizden emin olmak istiyor. ABD ise, Körfez ülkelerinin ordularının büyümesine ve gelişmesine yardımcı olurken bu orduların bölgede üstünlük kazanacak kadar büyümeyecekleri konusunda teminat istiyorlar"



"Körfez'e silah satışı bizi endişelendiriyor"


İsrail'e ziyarette bulunan Dempsey, İsrail Genelkurmay Başkanı General Gadi Eisenkot ve Savunma Bakanı Moşe Yaalon ile görüştü. Görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dempsey, İsrailli yetkililerin, ABD'nin İran'a karşı savunma oluşturmaya çalışan Körfez ülkelerine silah satışından duydukları endişeyi dile getirdiğini söyledi.



Dempsey'in bugün de Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından kabul edilmesi bekleniyor.



#general dempsey
#abd
#abd israil
#abd genelkurmay başkanı martin dempsey
9 yıl önce