|

İsrail Zubi'yi 2. kez vurdu

İsrail parlamentosu, Mavi Marmara yolcularından Arap asıllı milletvekili Zubi'yi bir kez daha hedef tahtasına koydu. Saldırı sonrasında katıldığı meclis oturumunda hakarete uğrayan Zubi, şimdi de bazı hakları elinden alınarak cezalandırıldı

Tel Aviv
00:00 - 15/07/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:21 - 15/07/2010 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail Zubi'yi 2. kez vurdu
İsrail Zubi'yi 2. kez vurdu

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinin en çok dikkat çeken yolcularından biri de o oldu. Baskın sonrası İsrail parlamentosunda düzenlenen oturumda olmadık hakaretlere maruz kaldı. Şimdi ise bir milletvekili olarak hakları kısıtlanıyor. İsrail parlamentosu, 31 Mayısta 9 Türk'ün şehit düştüğü gemi baskını sırasında "Mavi Marmara"nın yolcuları arasında bulunan Arap kökenli milletvekili Hanen Zubi'nin bazı haklarını kaldırdı. Yapılan oylamada, Zubi'nin diplomatik pasaportu ile milletvekillerinin bazı harcamalarının parlamento tarafından ödenmesini öngören yasal hakları iptal edildi. Oylama sırasında Arap ve Yahudi milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı.

SAĞCILAR GÖZDAĞI VERDİ

Arap milletvekilleri diğer üyelere "faşistler" diye bağırırken, Kadima partisinden Yoel Hasson, Zubi'ye hitaben, "Pek yakında eski milletvekili olacaksın" diye seslendi. Zubi, bu tavrın İsrail'de demokrasi olmadığını gösterdiğini belirterek, "Ben Balad'lı bir milletvekiliyim. İşgale de, ablukaya da karşıyım. Ben sadece kendi halkımın görüşlerini değil, diğer Arap milletvekillerini de temsil ediyorum, evrensel bir konsensüsü de temsil ediyorum" dedi.



14 yıl önce