|

İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı: 7 ölü

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebbaliye'nin dış kesimlerine sabaha peş peşe 5 füze fırlattı. füze saldırısında ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü 15 kişi yaralandı.

Aa
00:00 - 14/10/2006 суббота
Güncelleme: 10:11 - 14/10/2006 суббота
Yeni Şafak
İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı: 7 ölü
İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı: 7 ölü

İsrail ordusunun sabaha karşı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde düzenlediği füze saldırısında ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü 15 kişi yaralandı.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail'in saldırısının ardından Gazze Şeridi'nin Beyt Lahiya kasabasındaki iki hastaneye 7 ölü ve 15 yaralı getirildiğini söyledi.

İsrail askerlerinin, füze saldırısının ardından kuzeydeki Cebaliye mülteci kampının dış kesimlerine girerek bölgede operasyon düzenlediği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde sabaha karşı beş dakika içerisinde İsrail ordusu birbiri ardına 5 füze fırlattı. İsrail ordusunun Gazze'de ilk kez 5 füzeyi ard arda fırlattığı belirtiliyor.

Füzeler bölgenin kuzeyinde yer alan Cebaliye mülteci kampının dış kesimlerini hedef alırken, bölge yakınlarındaki Kemal Edvan ve El Avda hastanelerinin ambulansları saldırının hemen ardından hastanelere ölü ve yaralıları taşımaya başladı. Bir saat içinde Kemal Edvan hastanesine 7 ölü, 2 yaralı getirildi. Ölenlerin hepsinin 19-20 yaşlarındaki gençler olduğu görüldü. Cesetlerin biri hastaneye başsız getirildi, bir diğerinin vücudununsa paramparça olduğu gözlendi.

Hastaneye ölü ve yaralıları taşıyan ambulans şoförlerinden Semir Nohedi, AA muhabirine, tüm ceset ve yaralıları yollardan topladıklarını, bölgeye İsrail askerlerinin de girdiğini söyledi. Nohedi, “Çok zor girebildik. İlk füzenin hemen ardından oradaydık. Ölü ve yaralılara uluşmaya çalışırken de iki füze daha isabet etti” dedi.

Ölü ve yaralıların ana babaları, yakınları ve arkadaşları hastaneye koştu. Hastane bahçesinin girişindeki ölenlerin üst üste dizildiği odada kurbanların yakınlarının çığlıkları ortalığı inletti. Kurbanların kardeş ve arkadaşları şoka girdi, bazıları ise baygınlık geçirdi.

Bir süre sonra camilerden ölenlerin beşinin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan olduğu duyuruldu.

İsrail, Gazze Şeridi'nden dün gece sınıra yakın Sderot kentine 3 Kassam roketi fırlatıldığını bildirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Kassamların 3 İsraillinin yaralanmasına neden olduğu, bazı kişilerin de şok geçirdiği belirtildi.

Hastanedeki görgü tanıkları ise İsrail'in füze saldırılarından hemen önce İsrail tarafına 4 Kassam füzesi fırlatıldığını söyledi.

18 лет назад