|

İsrail'in açıklamaları aptalca

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 11'inci gününe girerken, Şifa Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışan Norveçli Doktor Mads Gilbert İsrail'in, saldırıların Hamas'a yönelik olduğu açıklamasınının “aptalca” olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 6/01/2009 Salı
Güncelleme: 12:27 - 6/01/2009 Salı
Yeni Şafak
İsrail'in açıklamaları aptalca
İsrail'in açıklamaları aptalca

İsrail Güvenlik Güçleri'nin (IDF) Gazze'ye düzenlediği saldırıların 11'inci gününde, Gazze'nin Şifa Hastanesi'ne kaldırılan yaralı ve ölü sayısının hiç olmadığı kadar fazla olduğu belirtiliyor.

Hastanenin koridorları ve yerleri, yaralı veya ölülerle dolup taşarken, doktorlar ellerinde kısıtlı tıbbi malzemeler ile tüm hastalara zamanında yetişmeye çalışıyor. Norveç Yardım Komitesi (NORWAC) adına Gazze'ye gönüllü olarak gelen Doktor Mads Gilbert, hastanedeki durumun gerçekten çok zor olduğunu ifade etti.

Gilbert, dün Gazze şehrinin Filistin Meydanı'ndaki pazar yerine yapılan saldırıdan bahsederek, “Dün 150 yaralı insan aldık, 50 ölü vardı” dedi.

Yaralıların birçoğunun dün hastanede tutulduğunu çok azının eve gidebildiğini ifade eden Gilbert, bugün yeniden çok sayıda yaralı ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Doktor Gilbert, yaralı çocukların sayısının arttığını, birçoğunun el ve ayaklarını kaybettiğini belirtti. Hastane'nin tıbbi ihtiyaçlarının eksik olduğunu söyleyen Dr. Gilbert, “Hastane'ye malzeme alacak paramız yok. Çalışan sedyelerimiz kalmadı. Basit maske'ler ve basınç ölçen cihazlar da kalmadı. Bunların hepsi 2 seneden beri buranın İsrail tarafından kuşatma altında tutulmasındandır” diye konuştu.

Mısır'ın Refah kapısından 1 Ocak tarihinde Gazze'ye giren Dr. Mads Gilbert ve Dr. Eric Foss, 1980'li yılların başından bu yana Filistin davasına destek olduklarını belirtti. Dr. Gilbert, Norveç Yardım Komisyonu (NORWAC) tarafından gönderildiklerini ve çalışmalarının Norveç Dış İşleri Bakanlığı tarafından finanse edildiğini aktardı.

Dr. Gilbert, İsrail'in sadece Hamas'ı vurduğu konusunun doğruluğu konusunda, İHA muhabirine yaptığı açıklamada “Bu tamamen aptalca bir açıklamadır. Yüzlerce insanın içinden sadece 2 tane direnişçi gördüm. Yaralıların birçoğu kadın ve çocuk siviller. 2 bin 500 yaralının yüzde 45'i kadın, çocuk ve sivil erkekler. Bu yüzden yaralıların birçoğu sivil. Ölenlerin yüzde 25'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu sabah hastane kayıtlarımızda 801 tane ölü veya yaralı çocuk bulunuyor. Bu sayılar İsrail'in sadece Hamas'ı vurduğunu yalanlıyor” şeklinde konuştu.

Hastaneye ölü ve yaralı birçok çocuk akın ederken, onlara sağlık hizmeti sağlayan ambulans yetkililerinden 21 yaşındaki Ahmet, “Bizi vurdular, neye uğradığımızı şaşırdık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Zeytun bölgesindeki çatışmalar esnasında, evinde 2 çocuğu ve eşi ile beraberken İsrail saldırısına maruz kalan Ebu Ubeyde, Şifa Hastanesi'nin acil bölümüne yaralı ve baygın çocuklarını getirdikten sonra, “Bize ateş açtılar, evimizde Hamas'tan kimse yoktu, niye saldırdılar? Allah onları bildiği gibi yapsın. Arap liderlere ve İsrail'e hasbiyallah” diyerek duygularını dile getirdi.

Gece boyunca İsrail'in Gazze'ye ve bölgesindeki şehirlere olan hava saldırıları devam ederken, sahil şeridine İsrail deniz kuvvetlerinin yaptığı saldırıda 10 kişinin öldürüldüğü aktarılıyor.


15 yıl önce