|

İsrail'in davetlisi 'Suudi aktiviste' tepki gösteren Filistinlilere ceza

İsrail'in davetlisi Suudi aktivisti Mescid-i Aksa'dan çıkaran biri çocuk 4 Filistinli Aksa'dan uzaklaştırma cezasına çarptırıldı.

18:33 - 24/07/2019 Çarşamba
Güncelleme: 18:41 - 24/07/2019 Çarşamba
AA
Kudüs.
Kudüs.

İsrail Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak ülkeye geldikten sonra Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Suudi Arabistanlı "aktivist" Muhammed Suud Zeyd’i protesto ederek, Harem-i Şerif’in avlusundan çıkaran biri çocuk 4 Filistinliye Aksa'dan uzaklaştırma cezası verildi.

Kudüs’teki Filistin Esirler Cemiyeti Müdürü Nasır Kavs yaptığı açıklamada, Filistinlilerce Mescid-i Aksa’dan protesto edilerek kovulan İsrail davetlisi Suudi aktivist Zeyd’in durumuyla ilgili 2 gazeteci ile 3 Mescid-i Aksa koruma görevlisinin de aralarında olduğu 9 kişinin ifade vermek üzere dün İsrail polis merkezine çağrıldığını belirtti.

Aksa'dan uzaklaştırma cezası verildi

İsrail polisinin olaya karışan 14 yaşındaki Malik en-Nablusi ile 3 Filistinliye on beşer gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiğini söyleyen Kavs, gazeteciler ile Mescid-i Aksa’nın koruma görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak pazartesi günü İsrail'e geldikten sonra işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Suudi Arabistanlı aktivist Muhammed Suud Zeyd, Filistinliler tarafından Harem-i Şerif'in avlusundan çıkarılmıştı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in davetlisi olarak gelen ve adının Muhammed Suud Zeyd olduğu öğrenilen Suudi Arabistanlı aktivistin Filistinliler tarafından Harem-i Şerif'ten kovulduğunu belirtmişti.

Filistinliler protesto ettiler

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Suudi Arabistanlı aktivist Zeyd'in Mescid-i Aksa'nın Kattanin Kapısı'ndan çıkana kadar Filistinlilerin sözlü protestosuna hedef olduğu görülmüştü.

İsrail ile Suudi Arabistan arasında son dönemde yaşanan "
normalleşme
" süreci Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanıyor.
  • İsrail Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, aralarında Suudi Arabistanlı ve Iraklıların da bulunduğu 6 kişilik Arap gazeteci ve aktivist grubunun İsrail'i ziyaret edeceği belirtilmişti. Açıklamada, gazetecilerin İsrail Meclisi ile Batı Kudüs'te bulunan "Yad Vaşem" Yahudi soykırım müzesi ve Kudüs'teki kutsal mekanları ziyaret edeceği aktarılmıştı.


#Filistin
#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Suudi Arabistan
5 yıl önce