|

İsveç'te İslam düşmanlığı hortladı

İha
00:00 - 5/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:15 - 5/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
İsveç'te İslam düşmanlığı hortladı
İsveç'te İslam düşmanlığı hortladı

Geçtiğimiz aylarda müslümanların büyük tepkisini çeken Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür ve figürlere izin verilen İsveç'te, Hz. İsa'ya hakaret içeren karikatür sansürledi. İsveç'te Linköping Belediyesi, ACK Kültür Derneği tarafından 21 Mart etkinlikleri için yapılan karikatürlü Hz. İsa afişini sansürleyerek, kullanılmasını engelledi.

Sansürlemeye ilişkin belediye yetkililerinden yapılan açıklamada, Hz. İsa'ya hakaret içeren karikatürün afişe edilmesi ve bu afişin yayımlanması ya da kullanılmasının Hıristiyan alemini incitebileceği nedeniyle kullanılmasının uygun görülmediği ifade edildi. Hz. Muhammed karikatürüne gösterilen tepkileri hatırlatan belediye yetkilileri, "Böylesi bir reaksiyonun Hıristiyan aleminden gelmesini istemiyoruz" dedi. Linköping Belediyesi'nin tavrını sansür olarak nitelendiren ACK Kültür Derneği yetkileri ise, belediyenin ifade özgürlüğünü engellediğini savundu.

Öte yandan İsveç'te bulunan ırkçı ve İslam karşıtı grupların yabancılara, özellikle de Müslümanlar'a yönelik saldırıları değişik biçimlerde sürüyor. Göteborg şehrinde cami yapılacak arsaya, İslam karşıtı gruplar tarafından 2 adet domuz kafası atıldı. Cami inşa edecek İsveç Müslümanlar Vakfı'nın Başkan Yardımcısı Baschar Ghanoum, bu saldırının Müslümanlar'ı ve İslam'ı aşağılamak amacıyla yapıldığını söyledi.

16 yıl önce