|

İvaniç Sırbistan'da

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç, Başbakan Vuçiç ve Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney ile görüştü. İvaniç yaptığı açıklamada; "Ekonomik kalkınma ve iyi ilişkiler her iki tarafın da arzusu. Bu kapsamda, ziyaretim son derece olumlu geçti" dedi

Yeni Şafak
18:24 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:26 - 24/12/2014 Çarşamba
AA
 Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Sırbistan'a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında siyasi ve dini liderlerle bir araya geldi.


Belgrad'daki temaslarına Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile başlayan Bosnalı Sırp lider İvaniç, daha sonra Başbakan Aleksandar Vuçiç ile görüştü.


İvaniç'in Nikoliç ve Vuçiç ile yaptığı görüşmeler, başında görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.


İvaniç-Vuçiç görüşmesinin ardından Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, ikilinin Bosna Hersek ile Sırbistan ilişkilerinin geliştirilmesi ve Bosna'daki savaşı sona erdiren Dayton Barış Antlaşması'na saygı duyulması konularının ele alındığı belirtildi.


Açıklamada, Vuçiç ile İvaniç'in ayrıca, Bosna Hersek'in Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci ve ülkedeki siyasi fırsatlar hakkında görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi.


Vuçiç'in, bölgesel istikrarın hem Bosna Hersek hem de Sırbistan için önemli olduğuna dikkati çektiği, ayrıca Sırbistan olarak, Bosna Hersek'teki Sırp, Boşnak ve Hırvat halklarının haklarına saygı gösterdiklerini söylediği bildirildi.


İvaniç daha sonra, Sırpların dini lideri Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney ile görüştü.


İriney ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan İvaniç, Belgrad'daki temaslarının son derece "olumlu" geçtiğini söyledi.


Ziyaretinin özellikle ekonomik ve bölgesel iş birliğini geliştirme üzerine odaklandığını vurgulayan İvaniç, "Bölgedeki olumlu atmosferin devam etmesi konusunda uzlaştık. Ekonomik kalkınma ve iyi ilişkiler her iki tarafın da arzusu. Bu kapsamda, ziyaretim son derece olumlu geçti" ifadesini kullandı.


Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney'e "kişisel bir ziyaret" gerçekleştirdiğini belirten İvaniç, İriney ile Bosna Hersek'te, özellikle de Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde yaşayan Sırp halkının ve Sırp ruhunun korunması üzerine konuştuklarını söyledi.
#Mladen İvaniç
#Tomislav Nikoliç
#Aleksandar Vuçiç
#Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney
9 yıl önce