|

Japon Bakanın harcamaları başına dert oldu

Japonya'nın Ticaret Bakanı Yuko Obuçi'nin siyasi fonları kullanarak yaptığı lüks harcamalar başına dert oldu. Muhalefeti Obuçi'ye istifa çağrıları yaparken, Bakan Obuçi, bu çağrıları reddetti.

Aa
00:00 - 16/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:55 - 16/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Japon Bakanın harcamaları başına dert oldu
Japon Bakanın harcamaları başına dert oldu

Kadınların siyasi hayata katılımına destek veren Başbakan Şinzo Abe'nin kabinesindeki beş kadın bakandan biri olan Obuçi'nin siyasi harcamalar için ayrılan fondan beş yıl aşkın süre içinde 3,4 milyon yen (yaklaşık 73 bin 420 TL) harcadığı iddiaları basında yer aldı. Obuçi, fonları özel tasarım elbiseler, kozmetik ürünler ve daha başka gereksiz harcamalar için kullandığına yönelik iddialara ilişkin soruları yanıtladı.

Parlamentoda yaptığı açıklamada, yaptığı iddia edilen harcamaların "detayları hakkında inceleme başlattığını" belirten Obuçi, ayrıca partililere 20 milyon yen (yaklaşık 431 bin 517 TL) değerinde tiyatro bileti satın alındığı iddialarını da araştırdığını söyledi.

Harcamalardan bazıları konusunda bilgi sahibi olduğunu itiraf eden Obuçi, buna karşılık muhalefetin istifa etmesi yönündeki çağrıları, "bunların kendi şahsi harcamaları olmadığı" gerekçesiyle reddetti.

Obuçi, fonlarda ortaya çıkan usulsüzlüklerden dolayı özür diledi ancak bu durumdan basında bugün çıkan haberlere kadar bilgisi olmadığını sözlerine ekledi.

Ayrıca, Abe'nin kabinesinde yer alan üç kadın bakan hakkında da seçim kampanyalarında para dağıttıkları ve ırkçı örgütlerle bağlantıları bulunduğu iddiaları ve yaptıkları gaflara ilişkin parlamentoda başlatılan soruşturmalar bulunuyor.

10 yıl önce