|

Kayıp uçak bilmecesi sürüyor

Geçtiğimiz Cumartesi günü Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere havalanan Boeing 777-200ER tipi uçak içindeki 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile radar sisteminden kayboldu. Uçağın akıbeti hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmasına rağmen kesin bir sonuca ulaşılamadı. Havada infilak olması veya kaçırılmış olması ihtimalleri üzerinde duruluyor.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 10/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:53 - 10/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kayıp uçak bilmecesi sürüyor
Kayıp uçak bilmecesi sürüyor

Güney Çin Denizi üzerinde radar sisteminden kaybolan uçağın kalıntılarına rastlanıldığı iddiası Malezya Hava Yolları tarafından yalanlandı. Yakınlarına ne olduğu hakkında bilgi almak isteyen insanlar yetkili merciilere akın ederken, uzmanlar uçağın kaçırılma ihtimali üzerinde duruyor.

9 Ülke arama kurtarma ekiplerini seferber etti

Malezya başta olmak üzere Avusturalya, Çin, Tayland, Endonezya, Singapur, Vietnam, Filipinler ve ABD toplam 9 ülkenin katıldığı arama çalışmaları sürüyor.

Malezya Sivil Havacılık Teşkilatı Başkanı Azharuddin Abdurrahman, her ihtimali düşünüp hava, deniz ve karadan oluşan arama kurtarma ekiplerinin her yeri karış karış aradıklarını belirtti.

Kayıp pasaportlarla uçağa binenler var

Yolcular arasında daha önce bir İtalyan bir de Avusturyalı iki kişiye ait kayıp pasaportları kullanarak uçağa binen iki kişi bulunduğu açıklanmıştı. Yetkililer, uçağa herhangi bir saldırının yapılıp yapılamadığını da göz önünde bulundurarak araştırmalara devam ettiklerini belirtti.

İnterpol'den gelen açıklamaya göre ise, kayıp pasaportlar ile uçağın kaybolması arasındaki bağlantıyı çözüp kesin bir sonuca varabilmek için henüz yeterli delil yok.

Başbakan Abdürrezzak resmi ziyaretini iptal etti

Malezya Başbakanı Necip Abdürrezzak, 239 kişinin bulunduğu uçak muammasında ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Uçağın kaybolmasından bu yana 60 saat geçtiğini ve bir ize rastlanmadığına dikkat çeken Abdürrezzak Salı günü Mauritius'a yapacağı resmi ziyareti iptal ettiğini açıkladı.

10 yıl önce